Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

Bea 20:26, 04 mar 2014

gierczusia napisał(a)

Kofffany .... Czemu Ty piszesz w czasie przeszłym ???... Sugerujesz ,że zamordowałam figowca ???...... Nieeeeee..... Rośnie sobie nadal .. I to nawet w tym roku był nieokryty ... Ma przepiękne liście .. Bea zawsze sie nim zachwyca ... Mnie też bardzo się podoba

Ha ha ha
ewakatowice 20:26, 04 mar 2014

a bluszcz nie da rady szybciej ... może na worki sąsiada pójdzie
Juzia 20:27, 04 mar 2014

gierczusia napisał(a)

Nie mom ..... Ale może garnek by się nadał ??... Tylko nie wiem , czy do namaczania czy do czego innego ...

Już za późno
GosiaJoanna 20:28, 04 mar 2014

Juzia_G napisał(a)
Nocnik dajcie

moge podesłac paczkę pampersów hihihi
Loosiuu 20:30, 04 mar 2014

Myślałem, ze do domu zabierasz czy coś...w końcu to bardziej Włochy niż Polska
Azalii jak nie namoczysz dostatecznie to uschnie...ale też nie lej za dużo
gierczusia 20:31, 04 mar 2014

anna_g napisał(a)
Szalejecie tu ale dobrze że szalejecie

Ela - cholercia no i nie doczekałaś się tego zdjęcia mojego opryskiwacza... kurka wodna ja ciem przepraszam - mam taki http://rolno-ogrodniczy.pl/index.php?p7273,opryskiwacz-m-9l-profession. Ostatnio się właśnie zorientowałam że on ma 9 litrów - dotychczas wiedziałam, że jest duży... 9L to Tobie nie trza. Dla mnie jest za ciężki i za duży. Więc i tak leję co najwyżej ze 4 litry i potem powtarzam. Tak, że mały zdecydowanie lepszy. A ten twój fajny i lanca fajna - moja jest całkiem prosta.

Ja jeszcze rodków nie pryskałam- ciągle mi sie jakoś za zimno wydaje... ale może... Kupujesz Nemasys albo Larvanem?
Buziolki zostawiam

Aniu .. Ty się nie przejmuj tym zdjęciem .. Gdyby mi bardzo zależało , to bm Cię molestowała bez litości , a ja potrafię bym namolna ,oj potrafię .... Ten mój w dotyku jest dość solidny , wiec zobaczymy ... Noo i nie waży zbyt wiele ,a to ważne

Moj rodek jeden słaby.. U mnie glina i złe pH .. Stad złe wchłanianie pierwiastków z gleby.. A trzeba ten oprysk zrobić zanim wybiją pierwsze liście , tak pisała Bogdzia..moje rodki kwitną bardzo wcześnie , stad nie było na co czekać....

Jak coś to kupujemy nemasys..ale jego nicienie żyją w temp powyżej 5 stopni.. Stąd jeśli jest możliwość przymrozków , to lepiej nie ryzykować , bo zamrozi nam na ament te nicienie i stówa pójdzie się rypać....

Buziaki .. I ściskam
gierczusia 20:33, 04 mar 2014

atena35 napisał(a)

Oj myślę, myślę.
Sąsiad altankę sobie postawił i nie ma sprawy, ale przy płocie za altanką, od mojej strony "schował" skarby i przykrył je czarnym workiem. Jakoś nie specjalnie to wygląda, a zanim moje cisy zarosną to jeszcze trochę potrwa.
Dlatego myślę o lustrze

Sorki, że się tak dopominam o uwagę

Ależ nie ma sprawy .. Chętnie Ci wszystko napiszę .. Zresztą jeśli masz ochotę , to jak się zrobi troszku cieplej , to wpadnij na kawę .. Obejrzysz sobie to moje lustro z bliska. , a jak będziesz chciała , to Ci dam namiary na miejsce gdzie robiłam... A oni już tam wprawę będą mieli .. Bo na samym początku , jak tam przyszłam zamawiać , to patrzyli na mnie jak na kosmitkę
aga_szsz 20:34, 04 mar 2014

Juzia_G napisał(a)

Już za późno

I pidżamka do suszenia
Loosiuu 20:34, 04 mar 2014

Tak sobie przeglądam fotki z Kurnika z zeszłej wiosny, bo pamiętałem białą azalię i to chyba Persil był właśnie. Opisy i zdjęcia z neta pasują. Dzięki za rozpoznanie!
gierczusia 20:34, 04 mar 2014

Juzia_G napisał(a)

Już za późno

Już namoczyłaś ??.....,.