Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

gierczusia 19:11, 05 mar 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ela litości ni masz???? Oczy mnie bolą a tu 115 postów??? Sikają plują, z pampersami jakieś perwersje.
Toć ja nie wyrabiam na zakrętach No a zamiast pampersów to ja cewnikowanie mogę wam zastosować grupowo i dobową zbiórkę moczu Buziam

Gośku ... Noo tak jakoś wyszło z tymi postami .. Ale ubaw miayśmy po pachy , a eMuś się nabijał ,że ja do monitora ryczę ze śmiechu

....aaaaaaa...... ...I mimo szczerych chęci za cewnikowanie baaaardzo dziękuję .. Nawet grupowo i z Twoich słodkich rączek ...

Ze zbiórki moczu ze względów zapachowych również pozwolę sobie zrezygnować

Buziaki
gierczusia 19:16, 05 mar 2014

Sebek napisał(a)
Ja się wstrzymuję z zakupami roślinnymi - przecież nie kupię kota w mroku

Zaraz musiałam sprawdzić , czy moja głupawa autokorekta nie " storzyła " mi kota w mroku .... Ale nieeee, był w worku , tak jak trza

W każdym razie ja też sie jeszcze wstrzymuję , choć ledwo potrafię .. A jak mi dziś Ewka pokazała ofertę takiej szkółki z Ustronia , to mało zawału nie dostałam ... Ślina mi leci na te cuda do tej pory .. A jak to się stało ,że ja tej szkólki nie znałam , choć do Ustronia mam rzut beretem i moja babcia tam mieszkała przez wiele lat..achhhhhh..no tego to ja nie wiem
gierczusia 19:24, 05 mar 2014

ewakatowice napisał(a)
Czekam na Ciebie
daje znaki..... rozpoznawczy PERSIL ... jak już przeniosę się na wyższy stonień to nazwę swój ogródek PERSIL .. ale kiedy to będzie

Nooo to wszystko szczera prawda .. Ewka wystawiła persila przed dom , choć było świetne oznaczone i nie miałam problemu ,żeby trafić .... A o persila mogłabym się zabić ,a i tak byłam tak zaaferowana ,że go nawet nie zauważyłam
boguslawa_ma... 19:27, 05 mar 2014

To taka wizytówka Ewy?
gierczusia 19:30, 05 mar 2014

Margarete napisał(a)

Nie wylazły..........
Ale doczytałam u mądrzejszych ode mnie i doświadczonych bardziej ogrodniczekże :
1/ widocznie kupiłam tzw. krokusy wielkokwiatowe a te sa późniejsze o jakies 2 tyg od pozostałych
2/ pierwszy raz sadzone cebule wyłażą z opóxnieniem, za rok jesli ich nie wykope to powinny byc szybciej.................
..............głęboko w to uwierzyłam ..... i cierpliwie czekam........

Metoda "na nożyczki" niczego sobie.. , na pewno szło szybko tylko nozyczek szkoda........
Buziaki zostawiam!

Gosiu ... Ja na bank mam mikro krokusy , więc opcja wielkokwiatowych u mnie raczej odpada..., ale były sadzone ubiegłą jesienią i to miał być ich pierwszy sezon , czyli może to jest powód

Ja ich wykopywać raczej nie bedę , a wręcz przeciwnie zamierzam w przyszłym sezonie kupić kolejne 80 szt

Wyobraź sobie ,że nożyczki próbę sadzenia przeszły bardzo dobrze .. Nic im nie jest ,żyją do dziś ...

Nota bene , nie wyobrażam sobie innej metody sadzenia w tej ścisłej plątaninie , jaka jest mój trawniczek

Ściskam gorąco .. I dzieki za info
gierczusia 19:33, 05 mar 2014

Margarete napisał(a)
Doczytałam zaległości, nie powiem ciekawie było...ciekawie......ale tematy........siakanie po nogach i nie tylko ( razem z szefem), walka o fusy po kawie (!!/!!), rozpuszczanie trupów (!!?!!) i znaki jakoweś za pomoca persila dawane............czekam na ciąg dalszy !!!!
Flus u ciebie jak zwykle wesoło
Pozdrawiam i czekam naprawdę na relacje ze spotkania

Ja nie mam pojęcia skąd te tematy nam sie urodziły ... Te trupy , to pozostałość z ubiegłej , bardzo długiej zimy , kiedy ogrodniczkom już biło .. Na dekiel , ma siem rozumieć .. Wtedy ktoś napisał ,że ma paskudnych sąsiadów noo i się zaczęło

Ps ... Mama nadzieje ,że mój szef tego nie czyta .... Dżizasss

Ps2 .. Fotek ze spotkania nie ma .. Tylko wspomnienia i banan na ryjoczku
gierczusia 19:37, 05 mar 2014

ewakatowice napisał(a)

koleżanka dopiero w drodze do domu... pochwalę się była u mnie

... Spędziłam urocze popołudnie kawkowe z Osóbką , z którą czułam się , jakbyśmy się znały jakieś 20 lat.. Zarąbiste uczucie ... 1000 tematów i jeszcze 1000 rozpoczętych i niedokończonych i czekających na kolejne spotkanie

Aaa , niesamowite .. Dziękuję Ewka
gierczusia 19:39, 05 mar 2014

GosiaJoanna napisał(a)

hahahaha Szalona

.. Nawet ślepy by trafił , co nie , Gosiu - Joanno ??....

A jak Ewka zmieni nazwę wątku na persil , to ja będę musiała zmienić nazwę na trupo - erotikon - pampersowy
gierczusia 19:40, 05 mar 2014

ewakatowice napisał(a)
Wystraszyłam koleżankę

Nooo nie noooooo ... Aż taka strachliwa to ja nie jezdem

Buziaki
gierczusia 19:43, 05 mar 2014

boguslawa_madejska napisał(a)
To taka wizytówka Ewy?

Bogusiu ):.. Te persil się wziął stąd ,że Ewka ma azalię persil , a myśmy tej nazwy nie znali i myśleliśmy ,że to percy wiseman i to jest jakaś pomyłka .. Potem wyszliśmy na wariatów , bo się okazało ,że persil rzeczywiście istnieje ( nie jako proszek tylko jako roślina ) noo i kupa śmiechu była