Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

GosiaJoanna 21:44, 04 mar 2014

Dobrej Nocki Dziewczyny :*
malgorzata_s... 23:00, 04 mar 2014

Ela litości ni masz???? Oczy mnie bolą a tu 115 postów??? Sikają plują, z pampersami jakieś perwersje.
Toć ja nie wyrabiam na zakrętach No a zamiast pampersów to ja cewnikowanie mogę wam zastosować grupowo i dobową zbiórkę moczu Buziam
Sebek 23:23, 04 mar 2014

Ja się wstrzymuję z zakupami roślinnymi - przecież nie kupię kota w mroku
ewakatowice 14:26, 05 mar 2014

Czekam na Ciebie
daje znaki..... rozpoznawczy PERSIL ... jak już przeniosę się na wyższy stonień to nazwę swój ogródek PERSIL .. ale kiedy to będzie
Margarete 15:55, 05 mar 2014

gierczusia napisał(a)

Podziwiam wytrwaość w nadrabianiu.......... Naprawdę

Uśmiałam się jak przeczytałam ,że w tym roku Twoja " cebulowa " premiera , bo ze mną jest dokładnie tak samo ... Założyłam ,że w tym roku chcę mieć łączkę krokusowa a mam figę z makiem i teraz dzielę Twoje wątpliwości.... ( czy nie za głęboko posadziłam , czy coś innego...achhhhh... Nie wiem .. W każdym razie krokusów nie mam

Sadziłam je " na nożyczki "....ponieważ są w trawniku a korzenie są dość zbite i miałam mikro krokusy to nożyczkami wywaliłam dziursko w murawie i bach tam cebulkę .... Już widzę , jak pól Ogrodowiska się nabija z mojej eksperymentalnej metody ..... Która na dodatek ( mimo prawie całkowitego zdemolowania nożyczek ) raczej nie zadziałała

Buziaki

Ps.. Mam nadzieję ,że chociaż Twoje już wylazły

Nie wylazły..........
Ale doczytałam u mądrzejszych ode mnie i doświadczonych bardziej ogrodniczekże :
1/ widocznie kupiłam tzw. krokusy wielkokwiatowe a te sa późniejsze o jakies 2 tyg od pozostałych
2/ pierwszy raz sadzone cebule wyłażą z opóxnieniem, za rok jesli ich nie wykope to powinny byc szybciej.................
..............głęboko w to uwierzyłam ..... i cierpliwie czekam........

Metoda "na nożyczki" niczego sobie.. , na pewno szło szybko tylko nozyczek szkoda........
Buziaki zostawiam!
Margarete 16:15, 05 mar 2014

gierczusia napisał(a)

Noo mus .. Ja w ubiegłym roku wyrąbałam promanalem nawet wiciokrzewa.. Wbrew instrukcji ofkurs ....,,Nie wiem , czy to był przypadek , ale przez calutki sezon nie miałam na nim ani pół mszycy

Muszę zmartwić cię Elu, to chyba jednak nie od oprysków. U mnnie bez promanalu też ani jednej nie było na wiciokrzewie, a zwykle aż sie lepiło więc to chyba taki rok był niesprzyjający mszycom....i dobrze
Margarete 16:59, 05 mar 2014

Doczytałam zaległości, nie powiem ciekawie było...ciekawie......ale tematy........sikanie po nogach i nie tylko ( razem z szefem), walka o fusy po kawie (!!/!!), rozpuszczanie trupów (!!?!!) i znaki jakoweś za pomoca persila dawane............czekam na ciąg dalszy !!!!
Eluś u ciebie jak zwykle wesoło
Pozdrawiam i czekam naprawdę na relacje ze spotkania
ewakatowice 17:04, 05 mar 2014

Margarete napisał(a)
Doczytałam zaległości, nie powiem ciekawie było...ciekawie......ale tematy........siakanie po nogach i nie tylko ( razem z szefem), walka o fusy po kawie (!!/!!), rozpuszczanie trupów (!!?!!) i znaki jakoweś za pomoca persila dawane............czekam na ciąg dalszy !!!!
Flus u ciebie jak zwykle wesoło
Pozdrawiam i czekam naprawdę na relacje ze spotkania

koleżanka dopiero w drodze do domu... pochwalę się była u mnie
GosiaJoanna 18:08, 05 mar 2014

ewakatowice napisał(a)
Czekam na Ciebie
daje znaki..... rozpoznawczy PERSIL ... jak już przeniosę się na wyższy stonień to nazwę swój ogródek PERSIL .. ale kiedy to będzie

hahahaha Szalona
ewakatowice 18:10, 05 mar 2014

Wystraszyłam koleżankę