Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Roztoczańskie klimaty

Roztoczańskie klimaty

Zeta 13:23, 01 lut 2013

Kasiek napisał(a)
Jezeli cos moge zasugerowac...nie wiem dlaczego ale moim zdaniem jest to calosc dzika,naturalna,surowa...i niech taka pozostanie w swojej urodzie...Czasami czlek chcac dobrze przeszkodzi naturze..
Widze po bokach dzikie wino spadajace ku ziemi w formie pazurow ( u Was chyba winobluszcz?) nie za duzo,by nie przykryc powierzchni ,ksztaltowac mozna kilkoma ciachnieciami...czyli pazurowo..Przez caly sezon zielen,na jesien czerwien i jej odmiany...troche brakuje mi tu efektu koloru,punktu wooow... W srodku ,na sezon jedna odmiana roslin( cos czerwonego,u nas pod nazwa czerwonych pokrzyw)Lawendy jakos tu nie widze,za bardzo zlewa sie z calym obiektem,w moich oczach tworzac obraz cichej pustyni...(???)
Takie sa moje odczucia laika A co tam-popisalam sobie

Czacha dymii
Zeta 13:26, 01 lut 2013

Kasiek napisał(a)

Moim zdaniem,kamienie to natura,sa nieuporzadkowane i niech takie zostana.Lawenda jest spokojna i wnoszaca obraz ciszy...Nie burzylabym tu pierwszego pomyslu kamieni,nie kontrastowalabym z tym charakterem, tz --utrzymac caloksztalt i zamiar kamieni ,myslac jedynie o efekcie koloru.Tym bardziej ze octowiec tez na jesien pokazuje co potrafi.Przeciagnac na boki jego kolory,uzyskujac obrazowo caloksztalt.

Ps. chyba mam dzisiaj gorszy dzien.Moj jezyk polski wymaga ,,zrozumienia´´

Jesssssss a ja myślałam ze to po niemiecku....już wyjełam słownik
Zeta 13:28, 01 lut 2013

irena_milek napisał(a)
ta głębokość jest dość spora, więc wg mnie nie powinny wymarzać rosliny; 3 m to nie dużo, więc lawenda niech będzie, trawka i Danica i będzie super, a lawendę i thuje można strzyc

Tak mi się wydaję że donica spora ...przemyślałam ta geometrię i jakoś chyba mi nie pasuje do mojej poczochranej natury.... stawiam na rozsypaną danicę ..większe okazy i lawendę ...nawet za cenę jej jednoroczności .....i trawki właśnie sprawdzam jakie
Kasiek 13:29, 01 lut 2013

Hahahahaha czasami ludzie nie nadazaja za pedem mojej wyobrazni wiec z gory sie zabezpieczam
Bogdzia 13:35, 01 lut 2013

Nie wiem co napisac na te pomysły. mnie sie obydwa podobają. Pozdrawiam.
Zeta 13:43, 01 lut 2013

Kasiek napisał(a)
Hahahahaha czasami ludzie nie nadazaja za pedem mojej wyobrazni wiec z gory sie zabezpieczam

Hihihi słownik w razie czego mam .ale niewiem czy on to przetlumaczy
Kasiek u mnie winobluszcz nie do opanowania szaleje ...zanim sie kapnę to zarośnie wszystko.....
A dzikość w sercu to ja też mam ....no ale Ciebie nie przebije nikt
Magda70 13:43, 01 lut 2013

Kasiek napisał(a)

Moim zdaniem,kamienie to natura,sa nieuporzadkowane i niech takie zostana.Lawenda jest spokojna i wnoszaca obraz ciszy...Nie burzylabym tu pierwszego pomyslu kamieni,nie kontrastowalabym z tym charakterem, tz --utrzymac caloksztalt i zamiar kamieni ,myslac jedynie o efekcie koloru.Tym bardziej ze octowiec tez na jesien pokazuje co potrafi.Przeciagnac na boki jego kolory,uzyskujac obrazowo caloksztalt.

to może Kasia po niemiecku napisz??

edit:

eh...tak to jest jak się i pracuje i podgląda forum...jestem do tyłu nawet z komentarzami
Zeta 13:44, 01 lut 2013

Magda70 napisał(a)

to może Kasia po niemiecku napisz??

Taaaak jestem za
Kasiek 13:46, 01 lut 2013

Tym dzikim winem chcialam udekorowac moja nieszczesna sciane.Trzy rowno przyciete,od ziemi do dachu ,w rownych odleglosciach -pasy.Dalam sobie spokoj gdy zobaczylam jak macki tej rosliny wbijaja sie w tynk,niszczac go.Efekt jest niesamowity ale tynk dla mnie wazniejszy
Mysle o scianie z kamieni od dluzszego czasu, i tam napewno bedzie ta roslina
Kasiek 13:49, 01 lut 2013

Mowilam Wam juz ze wariatki jestescie? Nie?....aaaaa .....pisalam