Wydaje mi się,ze dalie dopiero zaczynają porządnie wyglądać,wcześniej miały słoneczko,więdły i szybko przekwitały...teraz kwiaty utrzymują się znacznie dłużej.
Powiem ci Bogusia,że im bliżej wykopywania tym zakwitły większe niż te pierwsze.
Ale już wykopuję ,zaczynam od czerwonych .
Tak patrzyłam wcześniej na to zdjęcie i zobaczyłam,jak różowa dalia całuje pomarańczową inne się splotły na pożegnanie one" czują "co się święci
Cieszę się,że zaglądasz
Wydaje mi się,ze dalie dopiero zaczynają porządnie wyglądać,wcześniej miały słoneczko,więdły i szybko przekwitały...teraz kwiaty utrzymują się znacznie dłużej.
Tak tylko mróz już trącił czerwone ,a te tutaj dostały niektóre po liściach i nie wiem wyciągać czy nie .
Muszę obserwować czujnie pogodę .W sumie to bulwa tak zaraz nie przemarznieMieczyki wyciągam,jeszcze mi kilka zostało bo nie mam jak się dobrać przez białe dalie
Ja już wszystko za jednym zamachem wyciągnęłam. Nie chciałam przedłużać agonii.
Pszczółko u mnie brak agonii takie pompony,że nie widziałam takich od początku bytności dalii pomarańczowej czy białej.
Bulwy rosną w siłę
Ale ja też to pozbieram bo muszę poszukać miejsca dla tulipanów chociaż nie mam ich tysiąca.
Pozdrawiam Pszczółko miodnie
Marto,dobrze ,że dalie do wazonu poszły...... jeszcze kilka dni oko nacieszą.Ja swoje chyba jutro wykopię,a jeżeli się nie uda pogoda,to w tygodniu...
Marto,dobrze ,że dalie do wazonu poszły...... jeszcze kilka dni oko nacieszą.Ja swoje chyba jutro wykopię,a jeżeli się nie uda pogoda,to w tygodniu...
Haneczko witaj
Wykopałam białe bo mi wyłaziła bryła jak wyciągałam mieczyki .
Także te dalie już w pudełku.
Zapowiadają jeszcze od czwartku ładną pogodę i nic nie mówią o przymrozkach w nocy ...
Na razie dam spokój,a muszę wkopać to co wyciągam jak wkładam to co w donicach )))))))))))))
Ty masz troszkę dalej więc lepiej sobie zrobić to wcześniej bez wiatru i takich tam niespodzianek
Miło cię widzieć Hania
Buziak.
bardzo ładne te Twoje dalie
kiedyś tez miałam...w jednym roku, ale źle sie przechowały i juz do nich nie wróciłam... wolę podziwiać u innych a sama sadzę głównie byliny, które zimuja w glebie...
I też podziwiam pomponiki i doczytałam, jak dałaś po hamulcach
a teraz nr 1 ma obiad
Obiad opanowany to poszłam na działkę ,ale jak słońce zachodzi koło 18-ej to nie wiadomo co zaczynać żeby zdążyć dokończyć.
Wykopałam hortensję mam nadzieję,że jej nic nie będzie ...Teraz czas na wielgachnego miskanta ,ale o niego się tak nie boję byleby mi ręce nie zawiodły przy przenoszeniu