Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowe rabaty

Kolorowe rabaty

bogumila 14:08, 15 paź 2012

Martek napisał(a)

Czarujesz....oj,czarujesz...piękne te pomponiki.

Powiem ci Bogusia,że im bliżej wykopywania tym zakwitły większe niż te pierwsze.
Ale już wykopuję ,zaczynam od czerwonych .

Tak patrzyłam wcześniej na to zdjęcie i zobaczyłam,jak różowa dalia całuje pomarańczową inne się splotły na pożegnanie one" czują "co się święci
Cieszę się,że zaglądasz
Wydaje mi się,ze dalie dopiero zaczynają porządnie wyglądać,wcześniej miały słoneczko,więdły i szybko przekwitały...teraz kwiaty utrzymują się znacznie dłużej.
Martek 14:14, 15 paź 2012

bogumila_bienko napisał(a)

Czarujesz....oj,czarujesz...piękne te pomponiki.

Powiem ci Bogusia,że im bliżej wykopywania tym zakwitły większe niż te pierwsze.
Ale już wykopuję ,zaczynam od czerwonych .

Tak patrzyłam wcześniej na to zdjęcie i zobaczyłam,jak różowa dalia całuje pomarańczową inne się splotły na pożegnanie one" czują "co się święci
Cieszę się,że zaglądasz
Wydaje mi się,ze dalie dopiero zaczynają porządnie wyglądać,wcześniej miały słoneczko,więdły i szybko przekwitały...teraz kwiaty utrzymują się znacznie dłużej.

Tak tylko mróz już trącił czerwone ,a te tutaj dostały niektóre po liściach i nie wiem wyciągać czy nie .
Muszę obserwować czujnie pogodę .W sumie to bulwa tak zaraz nie przemarznieMieczyki wyciągam,jeszcze mi kilka zostało bo nie mam jak się dobrać przez białe dalie
Martek 14:15, 15 paź 2012

Przerwa podglądactwa i komentarzy na obiad syn 1 wrócił
Pszczelarnia 14:16, 15 paź 2012

Ja już wszystko za jednym zamachem wyciągnęłam. Nie chciałam przedłużać agonii.
Martek 14:18, 15 paź 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Ja już wszystko za jednym zamachem wyciągnęłam. Nie chciałam przedłużać agonii.

Pszczółko u mnie brak agonii takie pompony,że nie widziałam takich od początku bytności dalii pomarańczowej czy białej.
Bulwy rosną w siłę
Ale ja też to pozbieram bo muszę poszukać miejsca dla tulipanów chociaż nie mam ich tysiąca.
Pozdrawiam Pszczółko miodnie
Milka 16:22, 15 paź 2012

I też podziwiam pomponiki i doczytałam, jak dałaś po hamulcach
a teraz nr 1 ma obiad
hanka_andrus 17:44, 15 paź 2012

Marto,dobrze ,że dalie do wazonu poszły...... jeszcze kilka dni oko nacieszą.Ja swoje chyba jutro wykopię,a jeżeli się nie uda pogoda,to w tygodniu...
Martek 22:06, 15 paź 2012

hanka_andrus napisał(a)
Marto,dobrze ,że dalie do wazonu poszły...... jeszcze kilka dni oko nacieszą.Ja swoje chyba jutro wykopię,a jeżeli się nie uda pogoda,to w tygodniu...

Haneczko witaj
Wykopałam białe bo mi wyłaziła bryła jak wyciągałam mieczyki .
Także te dalie już w pudełku.
Zapowiadają jeszcze od czwartku ładną pogodę i nic nie mówią o przymrozkach w nocy ...
Na razie dam spokój,a muszę wkopać to co wyciągam jak wkładam to co w donicach )))))))))))))
Ty masz troszkę dalej więc lepiej sobie zrobić to wcześniej bez wiatru i takich tam niespodzianek
Miło cię widzieć Hania
Buziak.
marzena 22:29, 15 paź 2012

bardzo ładne te Twoje dalie
kiedyś tez miałam...w jednym roku, ale źle sie przechowały i juz do nich nie wróciłam... wolę podziwiać u innych a sama sadzę głównie byliny, które zimuja w glebie...
Martek 23:09, 15 paź 2012

irena_milek napisał(a)
I też podziwiam pomponiki i doczytałam, jak dałaś po hamulcach
a teraz nr 1 ma obiad

Obiad opanowany to poszłam na działkę ,ale jak słońce zachodzi koło 18-ej to nie wiadomo co zaczynać żeby zdążyć dokończyć.
Wykopałam hortensję mam nadzieję,że jej nic nie będzie ...Teraz czas na wielgachnego miskanta ,ale o niego się tak nie boję byleby mi ręce nie zawiodły przy przenoszeniu