Nie potrzebnie przemierzyłam tyle kilometrów
Kupiłam tylko dwa drobiazgi u Dębskich chociaż cieszę się z hortensji "Bobo" i cisa "Damian"czy Dawid"????????)))))))))))))))))))))))))
Potem zajechałam do jakiegoś ogrodniczego przy drodze i kupiłam dwie malutkie lawendy )))))
Następnie głodni zaliczyliśmy "Bidę "))))))))))Więcej zapłaciwszy niż w szkółce za badylki)))))))))
I na koniec ogrodniczy i tu kupiłam w woreczkach hostę,tuberozy,liliowca,piwonie różową ?jest nazwa jakaś przy niej ,szafirki białe i różę parkową nostalgiczną nazwa jutro ))))
Lekki róż zobaczymy Ale nie pachnie
Byłam u Dębskich,a nie byłam w Końskowoli w różach ;( Ja tak nie lubię pojechać i kupować,ja lubię znać miejsce ,pochodzić i dopiero.A ja przecież z M byłam ))))))))))))))))))))))))))))))))
Jeszcze nie było warto tam jechać dla moich potrzeb za wcześnie
Aparat był tylko M nie ma bzika na punkcie robienia zdjęć zwłaszcza roślinom.
Idę pranie wrzucić i spać jutro nie mogę zaspać
Dobranoc dziewczyny jutro będę jak zasiądę )))))))))))
Martuś byłaś tam gdzie ja chcę, ale ciągle nie mogę dojechać.
Powiedz mi jak tam cenowo to wygląda, tzn cennik w necie mi się nawet podoba, ale obawiam się że to ceny hurtowe. Jak jest z drobnymi zakupami?
Trzymam kciuki za fryzurę, też mnie czeka to ale nie mogę się zebrać
Justi wybrałam się stanowczo za wcześnie,chociaż można było już coś zakupić.Dosłownie dowozili przy mnie dopiero towar.
Dam ci przykładowe ceny.Tam faktycznie są podane i hurtowa i detal .Za hortensję "Bobo"zapłaciłam 15 zł ,ale akurat przy nich nie było cen.Rośliny prawdopodobnie były z zeszłego roku inaczej cena byłaby chyba wyższa
Od 35zł i wyżej można dostać trzmielinę na pniu jeśli M dobrze spojrzał
Jak roślina kosztowała np.19 zł to hurt 16zł .Cisy były od 14zł ,19zł i wyżej .Miskanty tylko w dwóch odmianach po 12 zł to akurat nie tak drogo
Cisy kupiłam też większe koło siebie po 20zł za szt.,ale się skusiłam na jednego u nich bo był z jasnym przyrostem ja szukam coś podobnego.
Bukszpany różnie,ale za odmianę o dwóch kolorach zapłaci się 20 zł mała sadzoneczka,ale tendencja w kulkę I 19 zł za coś około 35 cm.Formowane nie pytałam bo wszyscy tacy zabiegani ,teren spory.
W innym sklepie ogrodniczym były spore po 20 zł ,miałam brać ,głupia nie wzięłam i żałuję
Berberysy od 12 zł ,14,i niektóre maluchy nawet po 45 zł A pospolite chyba około 7 zł ,ale zabić się nie dam.150 zł i wyżej modrzew na pniu Byliny na skalniak ,czy małe sadzonki ziół po 3,50 zł .
Około 10 zł hosty,ale były dwie i jedną z nich chyba mam .
Wszelkie krzewy jak tawułki zależnie od wielkości około7,50 zł , 10,12,do 15 zł
Tyle na razie co zapamiętałam.Muszę pakować syna na wyjazd ,zajrzę w wolnej chwili
Fryzjer nie wiedział o co mi chodzi,ale myślę,że jak ta fryzura odrośnie nieco to jakoś sobie ją urobię po mojemu ))))))))))))))))))))))))