Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowe rabaty

Kolorowe rabaty

Martek 17:28, 29 lis 2012

Na razie muszę do deski z żelazkiem
Pozdrawiam
barbara_kraj... 17:44, 29 lis 2012

Martek napisał(a)

Zazdroszczę Ci, Marto, możliwości śledzenia ptactwa. Niech przylatuje ich jak najwięcej

Wczoraj, po kosie na mojej działce spotkałam same pióra i łepek Dzikich kotów mnóstwo i stąd te powtarzające się tragedie

No to widzę,że ty masz możliwość oglądania horrorów Basiu ;( No cóż i koty muszą coś jeść,ale widok straszny ja raz widziałam upolowanego ptaka na działce ,innym razem dziwnie schowanego w całości drozda jakby ktoś go "pochował",pewnie schował na później
Jest i tu trochę kotów większość ma domy,ale nie brakuje dzikich.Płochliwe wszystkie.
Za to można słyszeć strzały szczególnie przed świętami i tak sobie myślę ,że z tego powodu o wiele mniej kręci się bażantów .Koty też nie przepuszczają chyba bażantom chyba ,że to robota kun .Kilka razy pióra bażancie były na działce .

Do tej pory nie wstawiłam zdjęcia sójki zabitej niemal w ułamku sekundy przez jastrzębia! Takie piękne pióra miała! A obraz przykry...
Martek 22:40, 29 lis 2012

barbara_krajewska napisał(a)

Zazdroszczę Ci, Marto, możliwości śledzenia ptactwa. Niech przylatuje ich jak najwięcej

Wczoraj, po kosie na mojej działce spotkałam same pióra i łepek Dzikich kotów mnóstwo i stąd te powtarzające się tragedie

No to widzę,że ty masz możliwość oglądania horrorów Basiu ;( No cóż i koty muszą coś jeść,ale widok straszny ja raz widziałam upolowanego ptaka na działce ,innym razem dziwnie schowanego w całości drozda jakby ktoś go "pochował",pewnie schował na później
Jest i tu trochę kotów większość ma domy,ale nie brakuje dzikich.Płochliwe wszystkie.
Za to można słyszeć strzały szczególnie przed świętami i tak sobie myślę ,że z tego powodu o wiele mniej kręci się bażantów .Koty też nie przepuszczają chyba bażantom chyba ,że to robota kun .Kilka razy pióra bażancie były na działce .

Do tej pory nie wstawiłam zdjęcia sójki zabitej niemal w ułamku sekundy przez jastrzębia! Takie piękne pióra miała! A obraz przykry...

Wszystkie brutalności tego świata są trudne do zaakceptowania,my też jemy to co trzeba w pierwszej kolejności zabić,a cielaczki mają takie wielkie śliczne ślepka ...
Ciekawa jestem tego jastrzębia nie samej akcji ...
justi 22:43, 29 lis 2012

Fajne ptactwo blisko Ciebie, a u mnie same wróbelki i sikorki. Będę wabić inne przez zimę na smakołyki
adom1206 22:47, 29 lis 2012

Justi dobrze,że wróbelki masz.U mnie nie ma od 10 lat nawet jednego.Latem jaskółka albo bociek się tylko pokarze.
justi 22:50, 29 lis 2012

Bociek... to fajnie
adom1206 22:54, 29 lis 2012

U mnie już dwoje więc do mnie na żabki.A do sąsiadów ależ owszem
Martek 22:59, 29 lis 2012

justi napisał(a)
Fajne ptactwo blisko Ciebie, a u mnie same wróbelki i sikorki. Będę wabić inne przez zimę na smakołyki

Jak nakarmisz to jeszcze coś fajniejszego upolujesz
Ładne te twoje wianki
Ja mam materiał,a chęci zebrać się jakoś brak.
justi 23:01, 29 lis 2012

Rób wianki! To wciąga
Martek 23:01, 29 lis 2012

adom1206 napisał(a)
Justi dobrze,że wróbelki masz.U mnie nie ma od 10 lat nawet jednego.Latem jaskółka albo bociek się tylko pokarze.

O tylko bociek ...)))))))))
Mnie jaskółka w tym roku atakowała więc słowa piosenki nabrały zupełnie realnego znaczenia "Jaskółka czarny sztylet ...")))))))))