Tę szklarnię zbudował mój dziadek. Ma wymiary 5 x 2 m i taka jest wystarczająca. Ciut mniejsza też może być, zależy co kto potrzebuje.
Z oferty ogrodu było kilka fotek.
Tę szklarnię zbudował mój dziadek. Ma wymiary 5 x 2 m i taka jest wystarczająca. Ciut mniejsza też może być, zależy co kto potrzebuje.
Z oferty ogrodu było kilka fotek.
O...i po dziadku to super sprawa Uspokoiłeś mnie z wymiarami.Taką będę planowała.Ufff.
Planujesz w tym roku coś w niej uprawiać z warzyw, pomidorki jakieś?
Magnolię długo masz? Ładna odmiana. Moja w drugim roku zaczęła porządnie kwitnąć, chyba musiała odchorować przesadzanie. Teraz też chciałabym jakąś, ale najpierw muszę poobserwować teren, bo wieje tu u nas troszkę. One takie wrażliwe, tak wszyscy mówią.
Najpierw musiał bym posprzątać, bo zrobił się składzik. Jest jeszcze jedna mała szklarnia, tam zawsze są pomidory .
Nie mam doświadczenia z magnoliami. Kupiłem w zeszłym sezonie przy okazji innych zakupów za kilkanaście złotych dosłownie, dlatego taka malutka. Rosła w mikro doniczce, więc ja przesadziłem do większej i zakopałem. Liczę, że jakoś to przetrwa. Chociaż jeszcze ten rok. Potem do gruntu.
No to nie do końca wiedziałem. Po przesadzeniu nic jej nie było. Nie naruszyłem korzeni mocno. Przy sadzeniu będę uważał.
Szkoda, że nie mogę na wiosnę posadzić. Chcę ją blisko domu, więc na pewno była by zniszczona na placu budowy. Jeszcze nie ma ostatecznego poziomu gruntu itd.
Rabata przy szklarni, od lewej do prawej. Tutaj chociaż żurawki, funkie i bukszpany widać. Mam nadzieję, że w tym roku ładniejsza będzie, rośliny dostaną nawóz na wiosnę.
Magnolię wykopiesz delikatnie z większą bryłą i będzie ok.
Pamiętam, że chyba Madżenka pisała, iż magnolie nawozimy zaraz po kwitnieniu i najpóźniej w lipcu. Jak zaczęłam tak robić to moja pięknie się ogarnęła.
Bardzo ładna szałwia na zdjęciu, jakaś konkretna odmiana??