Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka.

Moja działka.

malgorzata_s... 17:58, 15 lis 2013

Wspaniała ta metamorfoza. Roślinki rosną u Ciebie jak szalone Studnia zupełnie odmieniona Pozdrawiam
grazyna 19:03, 15 lis 2013

Bogusiu, pozdrawiam serdecznie
eliza3 20:12, 15 lis 2013

Widzę Bogusiu, że pogotowie storczykowe przybyło, więc roślinki będą jak nowe.
Pozdrawiam.
barbara_kraj... 20:33, 15 lis 2013

Mariusz napisał(a)
Pewnie Filifera Aurea, bardzo fajny jak swobodnie rośnie, jest też w odmianie niskiej Filifera Aurea nana.
U mnie rośnie Plumosa Aurea, nie jestem zadowolony, pewnie pójdzie pod siekierę na rzecz nitkowatego.

Masz rację Mariuszu, to cyprysik groszkowy Filifera Aurea. Te zwisające nitki, są wyjątkową ozdobą.
W zawiązku z tym Bogusia nie powinna go ciąć, bo traci cały urok.
Mala_Mi 12:37, 16 lis 2013

Bogusia.. storczyki nie są złe... moje niektóre wyglądają gorzej, a mimo to kwitną ale jakoś tak ciągle nie mogę sie sprężyć do przesadzenia. Bo albo czasu brak, albo właśnie kwitnie.. a jak kwitnie to i rok potrafi... ale storczyki dużo potrafi wybaczyć, byle nie za mokro
boguslawa_ma... 13:02, 16 lis 2013

barbara_krajewska napisał(a)

Masz rację Mariuszu, to cyprysik groszkowy Filifera Aurea. Te zwisające nitki, są wyjątkową ozdobą.
W zawiązku z tym Bogusia nie powinna go ciąć, bo traci cały urok.

Już nie będę cięła ,bo te nitki zwisające zmieniają kolor;są żółte.
Basiu storczyki przesadzone do większych donic mogłyby być ciut wyższe ale nie było

Urszulla 14:12, 16 lis 2013

Bogusiu, u mnie też storczyki mają korzenie powietrzne, ale stwierdzam że one to lubią i zostawiam. A dolne rzeczywiście się rozrosły
Studnię z otoczeniem też pooglądałam, zmiana wielka i piękne jest to że można zmieniać co roku.
barbara_kraj... 17:41, 16 lis 2013

Bogusiu, na drugim przytnij krócej stary pęd kwiatowy. Lepiej by było, gdybyś roślinę umieściła w doniczce centralnie. Jak mu liści przybędzie może się przewracać.
O korzenie powietrzne się nie martw, wypuści nowe

Edit. a cyprysik groszkowy nie na darmo nitkowatym się zwie. Właśnie te cieniutkie, nadające lekkości zwisające 'nitki', to cała ozdoba - poza kolorem.
boguslawa_ma... 19:52, 16 lis 2013

barbara_krajewska napisał(a)
Bogusiu, na drugim przytnij krócej stary pęd kwiatowy. Lepiej by było, gdybyś roślinę umieściła w doniczce centralnie. Jak mu liści przybędzie może się przewracać.
O korzenie powietrzne się nie martw, wypuści nowe

Edit. a cyprysik groszkowy nie na darmo nitkowatym się zwie. Właśnie te cieniutkie, nadające lekkości zwisające 'nitki', to cała ozdoba - poza kolorem.

To co poprawić go ale musiałabym całe korzenie rozwinąć i ułożyć od nowa on ma dwa pędy do kwitnięcia to ten różowy,ale moge poprawić.
barbara_kraj... 21:13, 16 lis 2013

Popraw
No i po robocie. A teraz niech zdrowo rosną