Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

barbara_kraj... 22:53, 10 lut 2014

No proszę - łamigłówka o rozmnażaniu werbeny zaczyna układać się w całość!
Wiemy jak siać, aby wschody były obfite, kiedy siać, aby zdążyła zakwitnąć i co robić aby zachować i rozmnożyć ubiegłoroczne krzaczki także ze ściętych pędów

A ja nie mogę się doczekać, co w tym roku zobaczę na tym Twoim wspaniałym regaliku!
bogumila 09:17, 11 lut 2014

barbara_krajewska napisał(a)
No proszę - łamigłówka o rozmnażaniu werbeny zaczyna układać się w całość!
Wiemy jak siać, aby wschody były obfite, kiedy siać, aby zdążyła zakwitnąć i co robić aby zachować i rozmnożyć ubiegłoroczne krzaczki także ze ściętych pędów

A ja nie mogę się doczekać, co w tym roku zobaczę na tym Twoim wspaniałym regaliku!
Basiu,...zgadzam się z Tobą...pomalutku sprawa uprawy werbeny się wyjaśnia i myślę,że początkujący będą mieli mniej wątpliwości niż my,gdy zaczynaliśmy "werbenkową przygodę".
Ładnie wschodzi...a to już połowa sukcesu w uprawie tej pięknej rośliny.Jeśli chcemy doczekać się dorodnych krzaczków,to mus zacząć wczesne wysiewy{przynajmniej u mnie,bo późna wegetacja}.
Mam też na parapecie rośliny wykopane jesienią,już trochę łysawe...pobrałam pędy do ukorzenienia.Miałam w piwnicy,ale chyba się nie wygrzebią,takie słabizny -to w ramach eksperymentu,gdzie lepiej.Jednak preferują miejsca słoneczne,listki są dobrze wybarwione.Zostawiłam okryte na Zacienionej,ale nie wiem jak się mają,jak będzie pogoda to pojadę i sprawdzę,na razie pada i jest ponuro.

Basiu...regaliki są dwa,to jeszcze wielka niewiadoma,do końca nie wiem,co tam stanie.Pozdrawiam.
bogumila 10:00, 11 lut 2014

Lobelia niebieska -siew 7 lutego -zaczyna się zielenić...sieję w kępkach,potem do pikowania dzielę na 4 części,tak mi jest łatwiej...
boguslawa_ma... 11:09, 11 lut 2014

Poczytałam wszystko o wysiewach,dobra lekcja bo jestem początkująca co do werbeny i do niektórych roślin też,wszystko naszykowane czekam na przesyłkę od ciebie jak przyjdzie to razem wszystko wysieje
monteverde 11:20, 11 lut 2014

Ładnie wschodzą siewki miłego dnia Bogusiu
bogumila 12:09, 11 lut 2014

boguslawa_madejska napisał(a)
Poczytałam wszystko o wysiewach,dobra lekcja bo jestem początkująca co do werbeny i do niektórych roślin też,wszystko naszykowane czekam na przesyłkę od ciebie jak przyjdzie to razem wszystko wysieje
Wysłane,czekaj spokojnie,na pewno dotrą...
bogumila 12:11, 11 lut 2014

monteverde napisał(a)
Ładnie wschodzą siewki miłego dnia Bogusiu
Aniu...trochę wsiałam wcześniej...przymierzam się do wysiania pomidorków.
bogumila 14:07, 11 lut 2014

..."moje zapasiki"...zbieram je systematycznie....
bogumila 14:15, 11 lut 2014

...lubię niebieskie...
Kondzio 14:19, 11 lut 2014

Sliczne ja na wiosnę będę na etapie kupna niebieskich roślin do kompozycji różanych