Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

boguslawa_ma... 16:03, 27 lut 2014

A ja zasiałam dwa tyg.temu i nic nie wiem czy będzie co z tego,może nasiona były niedojrzałe.
janina_zawada 16:19, 27 lut 2014

Ja posiałam dzisiaj , powinna ładnie powschodzić bo kupiłam na forum u ogrodniczki której już ładnie zaczyna wschodzić ..
bogumila 18:25, 27 lut 2014

boguslawa_madejska napisał(a)
A ja zasiałam dwa tyg.temu i nic nie wiem czy będzie co z tego,może nasiona były niedojrzałe.
...jeszcze poczekaj...werbeny nie przykrywa się ziemią...czasami wschodzi po dwóch miesiącach,miałam tak w ubiegłym roku...ta jest wyjątkowa.
bogumila 18:27, 27 lut 2014

janina_zawada napisał(a)
Ja posiałam dzisiaj , powinna ładnie powschodzić bo kupiłam na forum u ogrodniczki której już ładnie zaczyna wschodzić ..
...właśnie ,jak sprawdzone nasionka to już duży plus...
boguslawa_ma... 07:49, 28 lut 2014

Bogusia ,nasionka nie były od ciebie....od Halinki ona chce mi posłać nową porcje ,ale czekam może wyjdą,wczoraj na działce odkryłam korzenie werbeny ładnie przezimowaly i wypuszczają zielone listki
bogumila 08:54, 28 lut 2014

boguslawa_madejska napisał(a)
Bogusia ,nasionka nie były od ciebie....od Halinki ona chce mi posłać nową porcje ,ale czekam może wyjdą,wczoraj na działce odkryłam korzenie werbeny ładnie przezimowaly i wypuszczają zielone listki
Wiem,ze nasiona nie były ode mnie,sama wysiałam dzięki uprzejmości A i I.,ale możesz się cieszyć,że ubiegłoroczne przezimowały...może w następnych latach zapomnimy o siewach...będzie się rozmnażać z rozłogów jak pokrzywa?Na pewno wyjdą,tylko nie wiadomo w jakim czasie...czasami trzeba czekać bardzo długo.Pamiętam jak Ann Tre wyrzuciła doniczkę z ziemią na rabatę i dopiero wzeszły...
bogumila 09:11, 28 lut 2014

Kupiłam jeszcze cebulki...nigdy dość.Cebule duże, jędrne i dobra cena.Czekam na dobre ceny lilii,w ubiegłym roku kupiłam w kwietniu po 2,50 i pięknie kwitły...może i w tym roku będzie taka okazja.
bogumila 16:37, 28 lut 2014

...niebieskie rozwary...będzie ich sporo...mam kilka niebieskich już dwuletnich ,biały i różowy...ale najbardziej lubię niebieskie.
Milka 16:58, 28 lut 2014

Bogusiu, a u mnie jeden anemon przetrwał w gruncie
Rozwary mam i co roku zostawiam im kwiaty, az dojrzeją do nasion i co rok mnóstwo nowych sadzonek, kiedyś ucinałam, jak przekwitły i nic mi nie przybywało, trochę zmieniłam nawyki ogrodnicze
boguslawa_ma... 17:02, 28 lut 2014

Te siewki to w oczach ci rosną,ale czy ja znam rozwary,masz jakie fotki