Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

bogumila 12:08, 28 lut 2013

barbara_krajewska napisał(a)
A ja oprócz trawy i trytomy jeszcze sporo zasiewów widzę. Koleusy prym wiodą
Basiu...pomalutku coś tam będzie jeszcze kiełkować...
bogumila 12:12, 28 lut 2013

monteverde napisał(a)

Pięknie rozrośnięta, czy ze swoich nasionek czy kupowałaś i jaki kolor?
Aniu,nasionka kupiłam i zasiałam w ubiegłym roku...po zimowaniu w piwnicy ,w tym roku pójdzie na miejsce stałe...czytałam,że młode ,jednoroczne sadzonki należy chronić i dlatego u mnie zimowała.Kolor czerwono-żółty...taki ma być...a jaki będzie to zobaczymy jak zakwitnie...
bogumila 12:15, 28 lut 2013

Marta7 napisał(a)
Miałam kiedyś trawę pompasową,pięknie kwitła,ale tylko jeden sezon wytrzymała,u nas na Podkarpaciu są mrożne zimy i zmarzła
Bogusia,podziwiam,podziwam-Twoje roślinki i to co wyprawiasz z tymi nasionkami-już CI raz to pisałam,ale Ty znowu zaskakujesz-tyle zasianych nowych roslinek pokazujesz,hylę czoła i serdecznie pozdrawiam
Trawa pampasowa prawdopodobnie nie zimuje...ale będzie kilka kępek ...część zostawię w gruncie i trochę przezimuję w piwnicy...pobawię się z nią i zobaczymy jak będzie lepiej.
bogumila 12:59, 28 lut 2013

...nasionkowo...zaczęło się kiełkowanie... Szałwia trójbawna...na pewno będą siewki na grządkach...ale u mnie późna wegetacja i te samosiejki słabiej się wybarwiły
Nachyłek dwubarwny Złoty Karzeł -jednoroczny,w ubiegłym roku pikowałam do doniczek po kilka roślinek i były ładne kępki kwitnące do późnej jesieni. Lobelia przylądkowa...też sprawdzona u mnie,w tym roku posiałam białą,jasnoniebieską i ciemnoniebieską. Wolno wschodzi Rudbekia purpurowa -bylina. ...przyniosłam z piwnicy...moja jedyna dalia...oczywiście biała...ładnie przezimowała,ale musiałam już wsadzić do doniczki. ...lilie kupione w tym roku jak zwykle pędzą...na razie kupiłam 7 nowych odmian...ale chyba na tym się nie skończy...uwielbiam je...
bogumila 14:53, 28 lut 2013

Belamkanda chińska -wysiałam z nasionek po uprzednim przemrożeniu.pierwszy kiełek wyszedł po miesiącu,ogólnie kiełkuje po dwóch miesiącach...jest nadzieja,że będzie więcej...bardzo mi na niej zależy...
bogumila 17:48, 28 lut 2013

...Mam Lidla przez ulicę,ale dopiero od Hani dowiedziałam się o cebulkach...no i kupiłam...cena szok -4,99...
Ewa4 19:06, 28 lut 2013

Witaj Bogusiu nadrabiam zaległości piękne wschody u Ciebie oj będzie zajęcie a acidanthere też sadzę jest piękna.Pozdrawiam
bogumila 19:09, 28 lut 2013

Ewa4 napisał(a)
Witaj Bogusiu nadrabiam zaległości piękne wschody u Ciebie oj będzie zajęcie a acidanthere też sadzę jest piękna.Pozdrawiam
Mam jeszcze jej cebulki z ubiegłego roku...dosyć długo trzymała kwiaty...nie była w pełnym słońcu...no i jest ...biała.
Gabriela 19:10, 28 lut 2013

Bousia, ależ zaawansowane wschody, no,no.
Ja dopiero dzisiaj wysiałam kobeę i werbenę i będę te kiełki oczami wyciągać. No i wysiałam zestratyfikowanego tulipanowca, ciekawe czy coś wzjedzie, to taki eksperyment, nie napinam się na sukces.
bogumila 19:17, 28 lut 2013

Gabriela napisał(a)
Bousia, ależ zaawansowane wschody, no,no.
Ja dopiero dzisiaj wysiałam kobeę i werbenę i będę te kiełki oczami wyciągać. No i wysiałam zestratyfikowanego tulipanowca, ciekawe czy coś wzjedzie, to taki eksperyment, nie napinam się na sukces.
...kobeii nie sieję,u mnie bardzo póżno zakwitła,bardzo mi się podoba...ale nie wszystko można mieć.Powoli leczę się ze swoich "Chciejstw" ,nie wszystko u mnie dobrze rośnie ...ale czasami mnie coś zakręci i wbrew zdrowemu rozsądkowi sieję i sadzę...ale to raczej taka metoda prób i błędów...a nuż się uda.Pozdrawiam.Z tulipanowcem to będzie sukces...u mnie wzeszły białe hibiskusy{też stratyfikowane}.