Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród naturalny, pachnący lasem ..

Ogród naturalny, pachnący lasem ..

AgataBC 16:45, 19 kwi 2015

hmm..usiądę dziś z katalogami i książkami i może coś znajdę.
Dzięki za pomoc
Gardener27 16:55, 19 kwi 2015

U mnie Grefsheim rośnie od 5 lat i nie ma więcej jak 0,5 m dzięki regularnemu cięciu Van Houtte'a nie tnę tak bardzo i ma 70 cm
Żagwin też u siebie posiadam ale dopiero startuje Parę lat temu wysiałem i zrobił mi się mix niebiesko różowy
AgataBC 17:33, 19 kwi 2015

ano to przemyślę w takim razie
Gardener27 19:04, 20 kwi 2015

Co słychać ? Wizja nowej rabaty bardziej klarowna ?
Mysza 19:21, 20 kwi 2015

Agcia napisał(a)
A propo golden princess- młode listki.. i inne wiosennie:

Ale pięknie , kolorowo masz
Lubię wiosnę, gdy wszystko budzi się do życia
AgataBC 20:53, 20 kwi 2015

Przemek wizja narazie w odstawce bo mam ważniejsze sprawy ale wczoraj przejrzałam katalog ZSZP i znalazłam kilka krzaczków do półcienia/cienia.
Zapomniałam nazwy..bo po nocy czytałam. Kilka wieczorów jeszcze potrzebuje. Ale byłam dziś na chwilę w LM i widziałam super hosty halcyon 2l za 9,95. Ale nie miałam miejsca w aucie, żeby kupić.. heh.. wrócę po nie bo cena dobra i spore sadzonki.
Dzisiaj rano podlewałam, wszystko ładnie podrasta. Ale dużo wody potrzebuje bo sucho jak pieprz.
Wygląda też na to, że róże z Obi wszystkie się przyjmują bo listki się rozwijają.
Jestem też mega zadowolona, że wszystkie rutewki przezimowały i się zielenią

Gosia no jak się tak bliżej przyjrzeć to rzeczywiście kolorowo a u Ciebie prace ruszają
Gardener27 21:09, 20 kwi 2015

Wiem ... ogrodnictwo jest naszą pasja ale są również inne ważne sprawy Też czasem sobie przeglądam ten katalog i najchętniej wziąłbym wszystkiego po trochu Bardzo dobra cena za hosty Musisz się pospieszyć z zakupem bo wiesz jak to jest ... kto pierwszy ten lepszy U mnie też susza niemiłosierna przez ten wiatr ale nie mogę nic robić w ogrodzie bo rozłożyło mnie na łopatki Rośliny muszą sobie same radzić Najbardziej bałem się o Edenkę ale widzę że wypuszcza listki Może nie będzie tak źle Piękna ta rutewka Jaki masz kolor/kolory ?
AgataBC 21:22, 20 kwi 2015

jestem też u Ciebie i wiem, żeś chory..ja też ale jakoś funkcjonuje, jeśli chodzi o rutewki to mam takie:
Rutewka Delavaya
Rutewka Thalictrum "Splendide White"
Rutewka Thalictrum "Lagg Pass"

W tym katalogu szybko się szuka bo patrzę tylko na słoneczka i wielkość człowieka przy roślinie. Dopiero potem patrze co to jest
A po hosty może jutro mi się uda podjechać..

Gardener27 21:40, 20 kwi 2015

Ładna kolekcja Rutewka pasuje mi do hortensji bukietowych i będę musiał się za nią rozejrzeć

...patrzę tylko na słoneczka i wielkość człowieka przy roślinie. Dopiero potem patrze co to jest ... ciekawy sposób
AgataBC 22:20, 20 kwi 2015

Rutewki kupowałam w bylinowym.. nigdzie indziej nie spotkalam. Kupilam w tym roku nasionka orlikolistnej i conieco wzeszło. Wysieje więcej w maju. Ja zauważyłam, że wszystkie rośliny na bylinowej rabacie podporządkowywuje różom lub ewentualnie żeby służyły za wypełniacz do bukietów. Lubię takie delikatne chmurki i drobne kwiaty.
Sposób na szukanie to tylko wtedy gdy czegoś konkretnego szukam i się spieszę. Wiedziałam że krzak ma być do metra i że ma pasować do półcienia, cienia wiec nie chcialam tracić czasu na poważniejsze przeglądanie.