Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród naturalny, pachnący lasem ..

Ogród naturalny, pachnący lasem ..

AgataBC 21:23, 19 cze 2015

ryska napisał(a)
Witaj Agatko
I mnie zauroczył Twój klimatyczny ogród pełen ciekawych połączeń. Cudne zdjęcia robisz i oczywiście bukieciki. Zaznaczam aby podziwiać te cuda jak najczęściej

Bardzo mi miło, że ktoś nowy mnie odwiedził . Pójdę obejrzeć Twój zakątek..
AgataBC 21:27, 19 cze 2015

iwonadm napisał(a)
Piękne bukieciki ten czarny z róże m kopiuje

rzeczywiście fajne te kolory, żurawki są niesamowite w takich kompozycjach
Katkak 21:35, 19 cze 2015

Agata powinnaś prowadzić kursy florystyczne. Gdybym była panną młodą stała bym w kolejce po bukiecik od Ciebie .
Katkak 21:38, 19 cze 2015

Odwiedziłyśmy się nawzajem w tym samym czasie . Telepatia, czy co? Słonko, a myślisz, że fajny pomysł z tym klonem jaworem, w sensie żeby się nim zasłonić zamiast tradycyjnych tuj?
AgataBC 21:45, 19 cze 2015

Kasia robię się monotematyczna, ale w głowie mam już troszkę inne wersje bukietów. A co najważniejsze powoli zaczynają kwitnąć inne rośliny do bukietów. Czekam na nie bardzo

Dzisiaj wzięłam się za robotę i zrobiłam coś do ogródka. Nie mam jeszcze zdjęć, ale mogę napisać, że wyszło całkiem nieźle. Jakoś pod koniec zimy z rozwalającego się domu, w którym się wychowywałam wzięłam dwa stare krzesła. Nie miały już siedzisk - były powiązane babcinymi rajstopami-chyba taka była kiedyś technika wzmacniania konstrukcji trochę przeżarte przez korniki, jedno zmoczone(bo dach dziurawy), i zrobiłam z nich ławkę.. Może ktoś widział z Was podobne na Pinie. Tam się zainspirowałam. Zostały mi tylko do uszycia poduszki ale to muszę poczekać na materiał do przyszłego piątku. Może jutro uda mi się fotę strzelić.

Inspiracja była taka- tylko kolor inny i dołożyłam jeszcze ozdobną listwę na oparciu
https://pl.pinterest.com/pin/486107353505844267/
AgataBC 21:51, 19 cze 2015

Katkak napisał(a)
Odwiedziłyśmy się nawzajem w tym samym czasie . Telepatia, czy co? Słonko, a myślisz, że fajny pomysł z tym klonem jaworem, w sensie żeby się nim zasłonić zamiast tradycyjnych tuj?

Wiesz, ja w sumie nie znam tego drzewa.. widziałam je pierwszy raz właśnie w tym roku w Wojsławicach.. stoi tam na placyku obudowany ławką dookoła. Koronę ma kulistą. Spróbuję znaleźć zdjęcie. W sezonie będzie zasłaniał- zimą będzie bardziej łyso.. Ale dla mnie wszystko lepsze niż tuje..
Katkak 22:13, 19 cze 2015

Agatka ławka fantastyczna, nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć tę Twojego autorstwa . Też uwielbiam przeglądać różne pomysły na Pinie i się tam inspirować . Właśnie chodzi o to, że tam gdzie jest ten klon zimą może być łyso, byleby w sezonie trochę od sąsiadów się osłonić . Kiedy wrzucisz foty własnej ławeczki? Zdolniacho Ty moja . Szkoda że nie mieszkamy bliżej. Czuję, że wspólnie buszowałybyśmy po strychach, piwnicach i rupieciarniach . Koniecznie musisz do mnie przyjechać .
AgataBC 22:36, 19 cze 2015

O tak .. buszowanie to napewno.. choć ostatnio to mój M. częściej poszukuje takich skarbów.
Od tych inspiracji można kręćka dostać..

Co do ławki to może jutro zrobię zdjęcie. Nie jestem przekonana do koloru ale nie miałam innych impregnatów- pomieszałam orzech ze świerkiem tatrzańskim i olej bezbarwny - wyszło podobnie jak kolor domu.
Narazie taka będzie a jak mi się jakiegoś konkretnego koloru zachce to przemaluję. Będzie raczej przed domem-więc nie będzie zbyt romantyczna-przynajmniej narazie.
Katkak 23:41, 19 cze 2015

Agcia napisał(a)
O tak .. buszowanie to napewno.. choć ostatnio to mój M. częściej poszukuje takich skarbów.
Od tych inspiracji można kręćka dostać..

Co do ławki to może jutro zrobię zdjęcie. Nie jestem przekonana do koloru ale nie miałam innych impregnatów- pomieszałam orzech ze świerkiem tatrzańskim i olej bezbarwny - wyszło podobnie jak kolor domu.
Narazie taka będzie a jak mi się jakiegoś konkretnego koloru zachce to przemaluję. Będzie raczej przed domem-więc nie będzie zbyt romantyczna-przynajmniej narazie.

Jestem przekonana, że prześlicznie ją zaaranżujesz .
Gardener27 18:11, 20 cze 2015

Nacieszyłem oczy pięknymi widokami Łąkowa rabata zmieniła się nie do poznania Róże u Ciebie szaleją na całego
Te stojaki do latarenek wyglądają rewelacyjnie Kompozycje doniczkowe z trawkami ... miodzisko Więcej nie piszę tylko sobie jeszcze raz to wszystko obejrzę

Miłego weekendu