Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród naturalny, pachnący lasem ..

Ogród naturalny, pachnący lasem ..

Gardener27 23:07, 06 lip 2015

O rany ... Łąka oszalała Co za bogactwo kolorów bylin i róż Pięknie to wszystko wygląda Obelisk po którym pnie się powojnik mnie zachwycił

Agatko Ty się znasz na różach więc jak znajdę chwile czasu zrobię zdjęcie mojej pseudo Edence i może uda Ci się ją nazwać Mało szlachetna róża z pustym środkiem o białopomarańczowych płatkach Bardzo krótko kwitnie ... może jeden dzień po rozłożeniu się opada
Agatek 08:46, 07 lip 2015

Pięknie, sielsko i anielsko
z zazdrością patrzę na te kolory oby i u mnie za rok chociaż w malutkiej części tak pięknie było
AgataBC 08:56, 07 lip 2015

Katkak napisał(a)
Agatka na chwilę zaparło mi dech, jejku jak pięknie . Jak tu nie kochać Twojego ogrodu? Ja zakochana w nim jestem po uszy . Tyle cudnych róż. Ja nie znam się na nich zupełnie, a szkoda. Muszę się podszkolić . Mam za to pierwszego powojnika, Gosiaczek pomogła mi wybrać . Buźka.

Moja wiedza o różach 3 lata temu była bliska zeru..sama się dziwię, że tyle informacji o ogrodnictwie zgromadziłam w ostatnim czasie. Cieszę się że po dwudziestu latach mieszkania w bloku mogę w pewnym stopniu realizować i tę pasję.
Powojniki to moje odkrycie tego roku, bo dopiero teraz pokazują na co je stać. Już wiem, że w ogrodzie będą kolejne, bylinowe- Durandii i Rooguchi.
Pozdrawiam Kasiu serdecznie
AgataBC 08:59, 07 lip 2015

iwonadm napisał(a)
Kwiaty u Ciebie dają czadu ślicznie i bajecznie kolorowo kocham takie widoczki pozdrawiam

Część róż ma spalone kwiaty, ale ogólnie sobie radzą. Aż tak kolorowo jest już ostatni raz, po zmianach będzie bardziej przemyślanie
Fajnie, że się podoba
AgataBC 09:06, 07 lip 2015

Gardener27 napisał(a)
O rany ... Łąka oszalała Co za bogactwo kolorów bylin i róż Pięknie to wszystko wygląda Obelisk po którym pnie się powojnik mnie zachwycił

Agatko Ty się znasz na różach więc jak znajdę chwile czasu zrobię zdjęcie mojej pseudo Edence i może uda Ci się ją nazwać Mało szlachetna róża z pustym środkiem o białopomarańczowych płatkach Bardzo krótko kwitnie ... może jeden dzień po rozłożeniu się opada

Bylinowa potrzebuje czasu, żeby wyglądać. Ale w tym roku rzeczywiście fajnie wygląda, aż szkoda będzie psuć. Ale już widzę pomyłki więc wszystko będzie ku lepszemu. Obeliski robiła mi mama z leszczyny. Wiązała witkami brzozowymi, trochę jej pomagałam. Drugi sezon dzielnie stoją, są trwałe.

Szkoda, że Eden to jednak nie Eden.. może to podkładka wybiła i ma takie kwiaty. Jeśli psuje Ci wizję to może podaruj ją komuś. W tych upałach wiele róż w jeden dzień przekwita.
Ekspertów od identyfikacji róż mieliśmy na O. ale rzadko bywają w swoich wątkach..
Ja rozpoznam tylko te róże, które sama mam lub chcę mieć. Ale i tak ją pokaż.
Pozdrawiam
AgataBC 09:11, 07 lip 2015

Agatek napisał(a)
Pięknie, sielsko i anielsko
z zazdrością patrzę na te kolory oby i u mnie za rok chociaż w malutkiej części tak pięknie było

Dziękuję Agatko i życzę spełnienia Twoich ogrodowych planów Potrzeba trochę czasu, żeby roślinki pokazały całe piękno.
Agatek 11:16, 09 lip 2015

Nie dziękuję
może uda się w tym roku troszkę popracować nad ogrodem urlop przede mną
a czas chyba ruszyć roślinki z przechowalnika
AgataBC 21:12, 16 lip 2015

Gdyby ktoś chciał to mogę się podzielić nasionami moich orlików. Ponumerowałam je, żeby było łatwiej. List nie rejestrowany-czyli nie wiadomo czy dojdzie koszt-1,75zł, polecony- 4,20(wolałabym tę formę dla pewności).
Chyba, że się umówię z kimś na wymianę jakichś nasion- to też możliwe Myślę, że dla sześciu osób starczy, żeby wysłać po ok. 2g. nasion.
Sądzę, że się nieprzepyliły bo rosły w sporych skupiskach, te z zeszłego roku też powtórzyły cechy. Gdyby coś to pytać na PW.
Jest ciepło więc nasiona szybko skiełkują w wilgotnym podłożu a na wiosnę będą piękne kwiaty.

Najpierw kwiat typu Winky - pełny:
1.Róż plus biel/krem i 2.Fiolet plus niebieski i limonka

3. Biel plus limonka

4. Ciemny fiolet plus biel

5. Biel plus błękit

Kwiat typu Barlow:

1. Biel

2. Róż

3. Fiolet (nasion tylko dla dwóch osób)

iwonadm 21:58, 16 lip 2015

piękne, ale nasionek to nie mam gdzie siać u Ciebie chętnie pooglądam
Agatek 08:18, 17 lip 2015