Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród naturalny, pachnący lasem ..

Ogród naturalny, pachnący lasem ..

AgataBC 17:02, 03 wrz 2015

Do Przemka - chyba miałam kiedyś pokazać Ci tę doniczkę, tańsza wersja tej Twojej i bez ornamentów. Ale bardzo ładnie zachodzi mchem i podoba mi się za taką cenę. Nie zła co?

AgataBC 17:07, 03 wrz 2015

Dawno nie pokazywane bukieciki:

AgataBC 17:08, 03 wrz 2015

A na koniec dwa łobuzy

Pozdrawiam zaglądających !
Katkak 22:11, 03 wrz 2015

Piękne te kompozycje i już czuć jesień w Twoim ogrodzie. A ja uwielbiam tę porę roku . Kociaki fajniaste. Ja zmam słabość do burasów
Gardener27 22:38, 03 wrz 2015

Ach ... jak pięknie
Kompozycje donicowe mnie zachwyciły i ten bukiecik również
Fajna ta donica na stole ... bardzo podobna do mojej Agatko chyba nam w duszy podobnie gra bo mam taką samą wizję na mój jesienny stolik Gliniana donica, w niej wrzosy a do tego dynie ozdobne z warzywnika Tak tylko uprzedzam żeby nie było że ściągnąłem Zwizualizowałaś moje ciche marzenia które niebawem się spełnią tylko muszę się wybrać na giełdę kwiatową a czasu ostatnio tak mało
Zaczęłaś już robić nową część ogrodu ?
AgataBC 08:06, 04 wrz 2015

Katkak napisał(a)
Piękne te kompozycje i już czuć jesień w Twoim ogrodzie. A ja uwielbiam tę porę roku . Kociaki fajniaste. Ja zmam słabość do burasów

Kasiu ja też już jesień czuje.. a to znaczy, że mi się więcej chce.. więcej czasu spędzam na dworze. Lubię ten zapach w powietrzu o tej porze. Rudy stał się wzorowym ojczymem dla Ryszarda i świetnie się razem dogadują
Pozdrawiam !
AgataBC 08:25, 04 wrz 2015

Gardener27 napisał(a)
Ach ... jak pięknie
Kompozycje donicowe mnie zachwyciły i ten bukiecik również
Fajna ta donica na stole ... bardzo podobna do mojej Agatko chyba nam w duszy podobnie gra bo mam taką samą wizję na mój jesienny stolik Gliniana donica, w niej wrzosy a do tego dynie ozdobne z warzywnika Tak tylko uprzedzam żeby nie było że ściągnąłem Zwizualizowałaś moje ciche marzenia które niebawem się spełnią tylko muszę się wybrać na giełdę kwiatową a czasu ostatnio tak mało
Zaczęłaś już robić nową część ogrodu ?

Kompozycje się prosiły już o zmiany. Jestem zadowolona z efektów.
Jesienią wielu osobom podobnie gra w duszy jeśli chodzi o kompozycje więc spoko Wrzosy i dynie to takie jednocześnie proste i piękne.
Giełda kwiatowa? też bym chciała..

Zaczęłam.. ogrodzenie przeciągłam, ścieżki wytyczone. Wczoraj przyszły obrzeża. Do szczęścia brakuje trochę deszczu i zacznę przesadzanie. Kupiłam stacjonarnie tego przetacznika incanę, mam też już czyśćce, nachyłki, szałwie "night field" i ostnice. Reszta zakupów po 10tym. Mam też częściowo konstrukcje pergoli-trejażu i furtki. Byłam też w hurtowni stali i kupiłam gładki pręt-obeliski będą jednak niedrewniane. Wyszło bardzo tanio. Zwieńczenia (-takie daszki niby do kantówki, ale ja wykorzystam inaczej) też były tanie więc sporo zaoszczędziłam. M. wczoraj przywiózł spawarkę więc niedługo będą gotowe. Wogóle ta hurtownia to super sprawa.. inspiracji co niemiara.
Także jak widzisz praca wre
Przyszły już Twoje cebule? moje jeszcze nie.
Gardener27 16:22, 04 wrz 2015

Ciekawskie ze mnie jajo i już przebieram nogami w oczekiwaniu na obeliski Znając Cię będzie wielkie Woooow
Cebul jeszcze nie ma Mój numer zamówienia 2064 sugeruje że jeszcze szybko nie przyjdą Jutro jak wygospodaruję trochę wolnego czasu podjadę do OBI po Ice Creamy do donic Tak sobie wymyśliłem że one będą się najlepiej prezentować w moich gliniakach wiosną
AgataBC 16:51, 04 wrz 2015

Gardener27 napisał(a)
Ciekawskie ze mnie jajo i już przebieram nogami w oczekiwaniu na obeliski Znając Cię będzie wielkie Woooow
Cebul jeszcze nie ma Mój numer zamówienia 2064 sugeruje że jeszcze szybko nie przyjdą Jutro jak wygospodaruję trochę wolnego czasu podjadę do OBI po Ice Creamy do donic Tak sobie wymyśliłem że one będą się najlepiej prezentować w moich gliniakach wiosną

Obeliski będą takie normalne, klasyczne-cztery pręty z jedną drabinką zakończone kulką. Obfoce jak skończe

Moje zamówienie to prawie 200 dalej
lodowych nie zamawiałeś u nich? no z pewnością będą super wyglądać.
Gardener27 19:47, 04 wrz 2015

Nie zamówiłem u nich bo jeszcze nie miałem pomysłu na donice W OBI są w tej samej cenie więc nic nie tracę a tak w ogóle to mają bardzo duży wybór cebul i pewnie jeszcze coś przygarnę
U mnie dziś mocno popadało i wszystko nabrało wigoru Trawnik przed chwilą skończyłem kosić bo jutro mam inne zajęcia związane z garażem
Pozdrawiam i do usłyszenia