Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród naturalny, pachnący lasem ..

Ogród naturalny, pachnący lasem ..

Katkak 20:17, 02 sty 2016

Agata kule rewelacyjne. Planuję już od dłuższego xzasu zrobic ze starego klosza, ale tak mi jakos schodzi. Ostatnio chodzi mi po głowie stuningowanie mojej starej drewnianejdonicy, tzn ocieplenie jej styropianem i przemalowanie. Chodzi mi po głowie by posadzić w niej róże The fairy.
Ewik 20:19, 02 sty 2016

Zamglone fotki cudne . Kule super pomysł, mogą byc na dworze cały czas? Ja kupiłam w zeszłym roku i niestety nie przetrwały , rozpadły sie
Gardener27 20:23, 02 sty 2016

Agcia napisał(a)

Też ją widziałam w sezonie, zastanawiałam się nawet nad jej kupnem ale raz, że za bardzo rozkraczona i to mi się nie podobało, a dwa, że niektóre elementy musiałabym dokupić/wymienić bo np. śrubki, którymi była skręcana były już zardzewiałe a pod nimi rdzawe zacieki.. ale była promocja na nią i się wahałam.. widziałam ją ze zwykłym szkłem- bokiem wyglądała całkiem ładnie
Myślę, że w przyszłym sezonie też będą. Na plus to, że chociaż cenę ma dość przyzwoitą. To rozkraczenie pewnie też nadaje jej stabilności ale mi się marzyła taka prosta, żeby na 30 centymetrowej warstwie cegieł postawić i żeby wyglądała trochę staroangielsko. Moja w tej chwili nie ma fundamentu, jest wolnostojąca. Kilka bloczków suporeksu ją dociąża.

Faktycznie cała konstrukcja jest dość nietypowa Takich wcześniej nie widziałem w ogrodach ... jest orginalna
Ciężko powiedzię czy będzie w tym sezonie też w sprzedaży Jak bedę miał wolną chwilę napiszę do nich maila Może coś mi skrobną
To jeden z typów jaki biorę pod uwagę Decyzja jeszcze nie zapadła Najbardziej w tej szklarni podoba mi się to że jest bardzo stabilna i pokryta grubym szkłem

Dzięki raz jeszcze
AgataBC 20:27, 02 sty 2016

Katkak napisał(a)
Agata kule rewelacyjne. Planuję już od dłuższego xzasu zrobic ze starego klosza, ale tak mi jakos schodzi. Ostatnio chodzi mi po głowie stuningowanie mojej starej drewnianejdonicy, tzn ocieplenie jej styropianem i przemalowanie. Chodzi mi po głowie by posadzić w niej róże The fairy.

Widziałam te donice? pokaż u siebie jeśli możesz. Musi być spora skoro taką wybujałą róże chcesz w niej posadzić na jaki kolor chcesz przemalować??
AgataBC 20:29, 02 sty 2016

Gardener27 napisał(a)

Faktycznie cała konstrukcja jest dość nietypowa Takich wcześniej nie widziałem w ogrodach ... jest orginalna
Ciężko powiedzię czy będzie w tym sezonie też w sprzedaży Jak bedę miał wolną chwilę napiszę do nich maila Może coś mi skrobną
To jeden z typów jaki biorę pod uwagę Decyzja jeszcze nie zapadła Najbardziej w tej szklarni podoba mi się to że jest bardzo stabilna i pokryta grubym szkłem

Dzięki raz jeszcze

Masz jeszcze kilka miesięcy. Z pewnością starannie przemyślisz sprawę. Powodzenia
Nie ma sprawy^^
AgataBC 20:32, 02 sty 2016

Ewik napisał(a)
Zamglone fotki cudne . Kule super pomysł, mogą byc na dworze cały czas? Ja kupiłam w zeszłym roku i niestety nie przetrwały , rozpadły sie

To prototypy. Jedna ma w środku zbrojenie i tak jednak powinnam robić pozostałe. Zrobione są z zaprawy murarskiej-powinny spokojnie przetrwać na dworze. Zobaczymy co będzie po zimie. Też nie mam doświadczenia
Agatek 20:52, 02 sty 2016

Katkak napisał(a)
Agata, wymiękłam. Ale cudne zdjęcia pokazujesz. Jak już sobie o jakimś pomyślałam, że cudo, to schodząc niżej odkrywałam coraz to piękniejsze . Pozdrawiam.

Podpisuję się pod Twoimi słowami
Katkak 22:51, 02 sty 2016

Agcia napisał(a)

Widziałam te donice? pokaż u siebie jeśli możesz. Musi być spora skoro taką wybujałą róże chcesz w niej posadzić na jaki kolor chcesz przemalować??

Agata ta donica jest na pierwszej stronie mojego watku, ta drewniana. Zamierzam ja pobielić trochę tak, by wygladała na jeszcze starsza. Pozdrawiam mój Ty pomysłowy Dobromirze .
sylwia_slomc... 00:42, 03 sty 2016

Widzę , że Ty też jeszcze działasz ogrodowo, Ledwie płyty skończyłaś , a już Się zabrałaś za kule....i tak nam zleci do wiosny
Katkak 09:13, 03 sty 2016

I okazuje sie, że zima nie jest taka zła, bo na wiele tego typu rzeczy w sezonie nie ma czasu .