Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród naturalny, pachnący lasem ..

Ogród naturalny, pachnący lasem ..

AgataBC 17:14, 29 cze 2017

No i przy okazji ruda się załapała z murkiem do zdjęcia. Na drugim zdjęciu na pierwszym planie niewyraźna brzoza doorenbos. Podjazd jest nimi obsadzony razem z dereniami białymi.
Basilikum 18:03, 29 cze 2017

ach jak dbrze, ze sie spytalam co dzialasz
szczeke jeszcze zbieram
pogladowe zdjecia super teraz juz wszystko wiem co i gdzie
sylwia_slomc... 18:28, 29 cze 2017

I wszystko jasne i czytelne teraz wiem co gdzie i wreszcie zlokalizowałam łóżko i chodnik Czy wzdłuż podjazdu prócz brzóz i dereni planujesz rabaty?
Basilikum 18:43, 29 cze 2017

czekaj czekaj jakie lozko? gdzie?
sylwia_slomc... 18:47, 29 cze 2017

Agcia napisał(a)

Pod ogrodzeniem po prawej stronie
Katkak 21:04, 29 cze 2017

Agcia napisał(a)
Dla Katki

Moja Kochana, dzięki. Czuję się wyróżniona . Kocham Twój ogród, ale Ty to wiesz. Fajne zdjęcia poglądowe .
AgataBC 21:49, 29 cze 2017

Basilikum napisał(a)
ach jak dobrze, ze sie spytalam co dzialasz

Przepraszam, że nie odpisałam wcześniej. W zasadzie w ogrodzie już niewiele. Ale okazało się, że trochę przesadzania będę miała na jesień i wiosnę. Zajęłam się teraz kartkami i innym rękodziełem, które lubię poza ogrodem.
Dziś znów pada i tak ma być przez resztę tygodnia więc następne zdjęcia będą pewnie po niedzieli. Z deszczem przyjdzie pielenie chwastów, ale poza tym w ogrodzie teraz odpoczywam i podziwiam. Czekam na przesyłkę z elementami kutymi bo będzie spawana furtka do ogrodu i podpora na winobluszcz przy budynku gospodarczym. Ale to już mąż się tym zajmie.
AgataBC 22:12, 29 cze 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
I wszystko jasne i czytelne teraz wiem co gdzie i wreszcie zlokalizowałam łóżko i chodnik Czy wzdłuż podjazdu prócz brzóz i dereni planujesz rabaty?
To się cieszę. W najbliższym czasie nie planuje nasadzeń w tej części ogrodu. Poczekam aż trochę te brzozy i derenie się rozrosną. Chciałabym bardziej o nie zadbać. Są tutaj już tyle lat a stoją w miejscu bo taki tam piach. Brzozy dwie już wymieniałam bo padły, a kolejna która padła nie dostała już zamiennika bo nigdzie nie mogę znaleźć tej odmiany a dwa, że nad nią idzie prąd. Dwie brzozy tam to doorenbos(łatwo dostępne) a dwie były albosinensis (teraz już jedna została).
Kiedyś może pomyślę poważniej na temat tego miejsca, fajnie, że o to zapytałaś
Dla Ciebie znalazłam takie porównanie, z niedowierzaniem spojrzałam na datę ale to było dokładnie 29 czerwca.
Najpierw 2013r. Wzdłuż podjazdu ostatni rok rosły modrzewie. Wyleciały bo chciałam brzozy.

i dziś 29 czerwca 2017:

AgataBC 22:21, 29 cze 2017

Znalazłam jeszcze jedno porównanie do zdjęcia zrobionego dzisiaj.
Najpierw 26 kwiecień 2013:

I 29 czerwiec 2017:
AgataBC 22:58, 29 cze 2017

Basilikum napisał(a)
czekaj czekaj jakie lozko? gdzie?

Na rabacie "przystankowej" mamy takie cudo do odpoczywania. Zdjęcia z poprzedniego sezonu: