Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród naturalny, pachnący lasem ..

Ogród naturalny, pachnący lasem ..

AgataBC 13:02, 29 cze 2017

Czosnki główkowate

AgataBC 13:06, 29 cze 2017

Tojeść ciemnopurpurowa

AgataBC 13:08, 29 cze 2017

To tyle ze schyłku czerwca. Pozdrawiam zaglądających
sylwia_slomc... 13:28, 29 cze 2017

Agcia napisał(a)

Uwielbiam ten murek u Ciebie To to jest wejście do jednej z części ogrodu czy do ogrodu w ogóle?
sylwia_slomc... 13:29, 29 cze 2017

Gdzieś mi czosnki główkowate amba wcięła, cudna ta żółta róża taki cieplutki kolorek ma
AgataBC 14:15, 29 cze 2017

Sylwia to jest wejście do ogrodu z podwórka ale nie jedyne. Rabaty mam rozmieszczone wokół domu więc można chodzić na około i wejść na ogród z domu i wyjść z niego przy tym murku lub na odwrót wejść do ogrodu z podwórka przez murek, obejść i dojść do domu. Murek prowadzi najpierw do szklarni i rabat południowych- cały dzień słońce. Jeśli patrzeć na fazy światła to można iść stąd od słońca w stronę cienistych rabat pod dom lub od cienia (od domu) w stronę tych rabat słonecznych. Zrobię jakieś zdjęcie z daleka dla przypomnienia jak to wygląda ale to muszę rano wstać Podwórko jest podzielone na część z domem i ogrodem i część z budynkiem gospodarczym, psami, samochodami itp.

Pszczelarnia 15:34, 29 cze 2017

I moje Cherry przeżyły wsadzenie do gruntu. Może zdążą zakwitnąć. Czekam na kosmosy u siebie
sylwia_slomc... 15:54, 29 cze 2017

No właśnie tak mi się wydawało , że ten murek wewnątrz podwórka powstawał , a nie od drogi. wiem jak domek jest posadowiony i rabata cienista, wiem jak wygląda twój kącik gospodarczy- warsztacik, w którym cuda tworzysz i jestem zauroczona nim , ale nie wiem w którym miejscu znajduje się w stosunku do domu, no i zmylił mnie wpis z tą furtką do ogrodujeszcze się gubię gdzie jest chodnik z Twoich płytek i łóżko
AgataBC 17:07, 29 cze 2017

Sylwia wzięłam aparat i poleciałam zrobić zdjęcia. Takie na szybko, poglądowe. Wstawiałam już kiedyś podobne, więc przyda się aktualizacja.
Najpierw wlazłam na górkę w lesie i zrobiłam kilka ujęć z góry. Widać murek, widać dom i wokół niego są wszystkie rabaty.

Budynek gospodarczy porósł winobluszcz i ledwo widać, że tam stoi.

Murek z górki też dało się przybliżyć:
AgataBC 17:11, 29 cze 2017

Wróciłam na podwórko i zrobiłam jeszcze ujęcia z podjazdem, z boku domu w stronę lasu, i rabat przy szklarni razem z rabatą przystankową z płytami i łóżkiem.
Teraz już chyba będzie łatwiej sobie to wyobrazić.
Obok domu po prawej patrząc jest wiata, w której głębiej jest moja pracownia. Wyjście na ogród ma też z tyłu. Do pracowni mogę wejść albo przez wiatę albo z tyłu od ogrodu. Na trzecim zdjęciu widać przez szklarnie okna od pracowni.
Z tych zdjęć widać, że na ogród można wejść z trzech lub nawet czterech miejsc.