Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród naturalny, pachnący lasem ..

Ogród naturalny, pachnący lasem ..

AgataBC 23:08, 30 wrz 2014

Donia72 napisał(a)
Ale ona ma piękne kolorki

teraz w szkółkach odrazu je widać. Kupowałam w tym miejscu gdzie obie robimy zakupy. Ładne i duże sadzonki po 10zl.
Donia72 23:10, 30 wrz 2014

W Kraśnicy?
AgataBC 20:06, 01 paź 2014

Akurat w Żukach Czyli tak jakby prawie w Gozdowie.
AgataBC 20:08, 01 paź 2014

A w Kraśnicy robiłam poważne zakupy w poniedziałek- 20 przywrotników, 20 przetaczników, miskanty, 20 szałwi. Ledwo do auta weszło. Ale to nie dla mojego ogródka
Kondzio 20:09, 01 paź 2014

Oj rewelacyjne fotki robisz ale masz sliczny klimat uwielbiam takie ja w Kaliszu mam moja przyjaciółkę oj tęsknie za nią ale mamy kontakt przez telefon
iwonadm 20:11, 01 paź 2014

Agcia napisał(a)
A w Kraśnicy robiłam poważne zakupy w poniedziałek- 20 przywrotników, 20 przetaczników, miskanty, 20 szałwi. Ledwo do auta weszło. Ale to nie dla mojego ogródka

dziewczyny w której kraśnicy tej pod Koniniem?
AgataBC 20:21, 01 paź 2014

iwonadm napisał(a)

dziewczyny w której kraśnicy tej pod Koniniem?

tak Iwonko, właśnie w tej.
AgataBC 20:25, 01 paź 2014

Kondzio napisał(a)
Oj rewelacyjne fotki robisz ale masz sliczny klimat uwielbiam takie ja w Kaliszu mam moja przyjaciółkę oj tęsknie za nią ale mamy kontakt przez telefon

Dziękuję jeszcze trochę brakuje, ale już mi się podoba. Ogród się zmienia, o co bym się kiedyś zapierała- z resztą wystarczy przeczytać początki moich wątków.
Właśnie, pamiętam o Kaliszu, byłeś w tym trawiastym ogrodzie koło Kalisza? Pisałeś o tym wiosną.
iwonadm 20:34, 01 paź 2014

Też tam często robię zakupy najczęściej hortki
czy coś byś poleciła co można fajnego tam kupić?
AgataBC 20:50, 01 paź 2014

Iwona- Teraz mają też hortensje na nóżkach w dobrej cenie. Ja tam najczęściej kupuje byliny i trawy(duży wybór i tego i tego). Kupowałam wiosną duże sadzonki miskantów - mają różne odmiany. I berberysy, które tak pięknie prezentują się w "zimozielonym" w trawach też mają w wielu odmianach. Ostatnio pojawiły się tam żurawki- też ładne, duże kępy. Podoba mi się, że na roślinach są etykiety-wiem co kupuję. Wiosną tam kupiłam jarzmianki, świerzbnice, przywrotniki(wielkie kępy), krwawniki, maki wschodnie, anafalisy perłowe. Latem były tam werbeny patagońskie w pięknych kompozycjach. Krzewy i większe drzewa też mają w dobrych cenach. Rzadkie odmiany iglaków też mają. Warto się tam przejechać jeśli nie masz daleko. Musiałabyś napisać co chciałabyś tam znaleźć to bym napisała czy tam mają. W mojej okolicy to najlepsze miejsce na zakupy.