Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W kamiennym kręgu od początku

W kamiennym kręgu od początku

GorAna 21:22, 05 mar 2015

makkasia napisał(a)

Słoneczka piękne som ja mam zółte ale te wielkokwiatowe później kwitną u mnie zaczynają jakieś bladawce biało fioletowe ale niewydarzone na razie są
Czytam, że dajecie nawozy cebulowym ...ja jeszcze trochę poczekam najczęściej daję nawóz dopiero w trakcie kwitnienia i po

Kasiu, ja zawsze daję tulipanom wiosenną dawkę azotu na start, później się boję bo jak saletra wpadnie w liście to je pali
GorAna 21:24, 05 mar 2015

BASIA8 napisał(a)
Aneczko piękna wiosna na parapecie u Ciebie - a Ja tam nie tylko piękną wiosnę widzę - firaneczki śliczności
Pozdrawiam.

Basiu, bardzo się cieszę, że Synuś zdrów....prawda, że wtedy w mamę wstępuje nowy duch?
Dziękuję bardzo za pochwały parapetowo-firankowe
Buziaki
GorAna 21:30, 05 mar 2015

AgnieszkaW napisał(a)

No właśnie, te cudne firaneczki i donice, no i kompozycje kwiatowe Buziak

Agnieszko, pierwsza to kompozycja kuchenna, a druga towarzyszy mi w sypialni
Buziaki
GorAna 21:34, 05 mar 2015

kitek81 napisał(a)
jak taka wiosna w domu, to ta z dworu powinna się wziąć w garść i pokazać na co ją stać, nie może być przecież gorsza!
śliczne domowe kompozycje, firaneczki bardzo mi się podobają
pozdrawiam

Kasiu, w ogrodzie też conieco kwitnie, ale zimno dzisiaj było i tylko spacer zaliczyłam. Myślałam, że będę ciąć w tym tygodniu żywopłot, ale za bardzo wieje....lepiej kombinować przy parapetowych kompozycjach....muszę jeszcze poczynić jakiś wiosenny wianek do kuchni
GorAna 21:36, 05 mar 2015

Karol99 napisał(a)
Piękne kompozycje. Zazdroszcze.

Karolu, nie ma czego zazdrościć, wystarczy kawał kosza albo skrzynki, kilka kwiatków z supermarketu albo kwiaciarni i kompozycja gotowa....drobna rzecz a cieszy
Pozdrawiam
GorAna 21:39, 05 mar 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Jakie piękne dekoracje parapetów U mnie zima na zewnątrz Buziaki

Małgoś u mnie wczoraj też zawiewało śniegiem....dzisiaj już słonko świeciło, ale wiało i nieprzyjemna zimnica, dlatego siałam kwiatuchy do skrzynek, bo na prace w ogrodzie za zimno
BASIA8 21:43, 05 mar 2015

Aneczko Masz Świętą Rację - jak Dziecię zdrowe to aż się chce żyć - człowiek góry by przenosił dziś kilka fotek w ogródeczku udało mi się zrobić - wiosna zaczyna zaglądać teź do Doliny Muminków - w weekend postaram się coś wkleić.
My teraz jesteśmy na etapie rozbiórki starego drewnianego domku - pogoda w kratkę, ale kiedy słońce można w na polu pracować a jak deszcz to w środku jest co zrywać.
Pozdrawiam i Moc Buziaków Ślę.
GorAna 21:44, 05 mar 2015

Joku napisał(a)
Masz dzban, nad którym rozmyślam kolejny rok. Podoba mi się bardzo zestawienie wzoru i kolorystyki firan z kompozycją w koszyku.

Jolu, jak zobaczyłam taki dzban w Ikei, to nie było mowy, abym wyszła z pustymi rękami....były jeszcze dwa większe....chyba się skuszę na tego dużego, ładnie będą w nim wyglądały drewniane łyżki

Kolorystyka lawendowo-biało-oliwkowa sprawdza się w sypialni....nic tylko odpoczywać
JoannA 21:51, 05 mar 2015

Aż się serducho raduje na widok takich pięknych kompozycji wiosennych.
U nas zimno a nocki mroźne, a mnie aż nosi żeby popracować w ogrodzie.
Pozdrawiam Aniu
GorAna 22:38, 05 mar 2015

Iwa napisał(a)
Romantycznie i subtelnie, i wszystkie detale, i piękna całość, i jeszcze promienie słońca dopełniły całości

Iwonko, jak miło.....niby prawie nic nie pokazane......a odczyt..... w samo sedno
Przesyłam moc dobrych myśli