Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

danuta_szwajcer 16:53, 02 mar 2014

Maria667 napisał(a)
Danusiu!
Jutro idę szukać wiosny. Jak znajdę, to pokaże. Ale już widzę, że krokusy u mnie śpią.
Bukszpany ukorzeniałam bez ukorzeniacza, ake prawie wszystkie się ukorzeniły. Najwyraźniej nie są zbyt wymagające
Pozdrawiam.

Ukorzeniacz mam wiec chyba zrobie z ukorzeniaczem, tyle prac porzadkowych jest, ze nie zdazylam z tymi bukszpanami no i jeszcze w dodatku studnia mi wyschła i jestem bez wody do podlewania. Bedzie klopot bo utrudni mi to prace znowu no chyba, ze bedzie bardzo mokra wiosna i woda sie pokaze. Pozdrawiam
danuta_szwajcer 16:54, 02 mar 2014

eda napisał(a)
Danusiu jakie fajne foty u Ciebie Pozdrawiam weeekendowo

Pozdrawiam równiez U nas dalej sloneczko
danuta_szwajcer 16:56, 02 mar 2014

monteverde napisał(a)

śliczne zdjęcia ciekawe, że pierwsze zawsze żółte kwiaty się rozwijają u krokusów u Ciebie jest cieplej i wszystko takie większepozdrówka

Jet cieplej i slonecznie jest wyjatkowo chociaz bardzo sucho Zolte krokusy juz powoli przekwitaja ale teraz zaczynaja inne kolory)
danuta_szwajcer 16:56, 02 mar 2014

irena_milek napisał(a)
Danusiu, w zyciu stale komplikacje, czekam spokojnie

Oj tak Irenko, samo zycie, nie moze byc nam za spokojnie i za nudno Ale damy rade Pozdrawiam
danuta_szwajcer 17:00, 02 mar 2014

Urszulla napisał(a)
Danusiu,
dziś u mnie prawdziwa wiosna od samego poranka
Tak cudownie się zrobiło,
a ja muszę dom ogarnąć zanim wyjdę do ogrodu
Pozdrawiam narazie i miłego dzionka życzę.

Myślę że trawkom nic nie będzie, gałązkami możesz okryć w razie przymrozku.
Szczerze to tak jak pisałaś....nigdy w lutym wiosny nie było więc jakiś niepokój w sprawach ogrodniczych jest

Ula u nas kolejny piekny dzien ze sloncem chociaz dzisiaj zimny wiatr jest. Wczoraj duzo pracy wykonałam w ogrodzie ale oj jeszcze duzo mi pozostało. Zrobilam tez sadzonki horti, jeszcze chce z bukszpanu zrobic ale przeraza mnie brak wody w studni, wyschła najpierw myslalam , ze pompa zepsuta. Utrudni mi to prace w ogrodzie no i zachamuje moj szał sadzenia
danuta_szwajcer 17:07, 02 mar 2014

anna_g napisał(a)

Ja wczoraj ogarnęłam część w domu - teraz resztę i mam nadzieję iść do ogrodu za jakiś czas.
Wiosna w luty - a w kwietniu ponoć juz lato ma być... Więc niepokój ogrodniczy ciut jest

Aniu tez wczoraj popracowałam, piekny dzien, dzis kolejny sloneczny chociaz juz z zimnym wiatrem. Sadzonki z horti zrobione chociaz nie dałam do ukorzeniacza i teraz sie zastanawiam czy dobrze zrobiłam i czy jutro nie poprawic? Musze zapytac kogos z doswiadczeniem. Powstadzalam do donic z ziemią i podlalam, okrylam włokniną bo przymrozki jeszcze sa. Wczoraj jak zobaczylam dalie w piwnicy i canny to sie przeraziłam bo wegetacja na całego Oleander tez mi marnieje i mysle ze tez z idiociał przez tą pogode. No i w dodatku w studni wody nie mam , wyschła Bedzie mi ciezko bo mam tak wszystko usprawnione ze studnia, ze łatwe podlewanie. A tyle planow miałam....
danuta_szwajcer 17:14, 02 mar 2014

eda 21:06, 02 mar 2014

Miło popatrzeć
monteverde 21:10, 02 mar 2014

danuta_szwajcer napisał(a)

śliczne fotki tego ciemnego ciemiernika też mam jest jeszcze w pączkach
ewsyg 21:20, 02 mar 2014

Szczęściara, tyle kolorków masz w ogrodzie a u mnie nic ;-(