ale żółto od krokusów, u mnie niebieskie jeszcze są i można rzec że cały luty kwitły - to pierwszy raz tak w tym roku - mamy już sezon otwarty jak nic tylko czasu jak zwykle brak
Ciemiernik rozowy Zakwitł mi pierwszy raz a mam go już ze cztery lata albo i wiecej. Musze go przesadzic bardziej do slonca no i jak bylam na targu to sprzedawal jeden Pan ciemierniki miedzy innymi i mowił, zeby na dno dac skorupki z jajek. Kupilam u Pana pustynniki w donicy juz i małe iryski i za chwile zakwitną
U mnie pierwsze zakwitly żólte i pare tylko lekko fioletowych a niebieskie moze jutro jak bedzie sloneczko, jeszcze duzo krokusow u mnie bedzie Dopiero ranniki mi teraz zakwity. Ale wiosna juz na calego, nawet kosy spiewaja juz Tez ciagle gonie ten czas, staram sie codziennie wygospodarowac dwie, trzy godzinki na prace w ogrodzie
Poki co walcze z porzadkami, przez te wiatry nawiało mi tyle lisci od sasiadki, ze tylko grabie i grabie.
Piekna pogoda, cudne sloneczko no i ciepło bardzo, ze trudno uwierzyc, ze to luty