Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe zacisze

Ogrodowe zacisze

Kuklik 17:51, 07 kwi 2014

Maria667 napisał(a)
Tawułki już się żółcą

Śliczny zakątek Planuję zrobić u siebie niziutki żywopłot z tawułek wokół judaszowca. Jaką Ty masz odmianę?
Pies w ogrodzie to niestety zniszczenia... mój wczoraj wykopał świeżo wsadzonego przetacznika, bo mu pachniał mączką kostną (najlepszy nawóz) a myślałam, że trochę zmądrzał wreszcie... codziennie nowe pomysły, że już nie wspomnę, że zasikał wszystkie bukszpany uwziął się po prostu
Pozdrawiam
laurowisnia 18:16, 07 kwi 2014

Tak, ławeczka zwraca uwagę, ale zadziwiają mnie tulipany już kwitnące.
Czy wiesz jak nazywa się biało kwitnąca roślinka obok żaby?
malgorzata_s... 21:22, 07 kwi 2014

Cudny twój ogród wiosną Tulipany piękne a ta biała ławeczka urocza Pozdrawiam Marysiu
ewsyg 21:36, 07 kwi 2014

Maria667 napisał(a)
Ogólnie weekend była bardzo ciężki co widać na załączonym obrazku

Współczuję Wam tak pracowitego weekendu

asiach 22:06, 07 kwi 2014

Widzę Marysiu, że przynajmniej na kawałku z ogrodu zrobił Tobie się las. Podobnie jak u nas. Powoli podcinam suche gałęzie i powoli zaczynam coś sadzić. Mam już hosty. Przygotowuję bukszpany. Dlatego bacznie będę podglądać Twoje zmiany.
Pozdrawiam
Mirella 22:12, 07 kwi 2014

Maria667 napisał(a)

I co? Zrozumiał ?!

zrozumiał bo pokazał swoje piękne kwiatuchy, ale ładnie u Ciebie.
Betka 22:16, 07 kwi 2014

Marysiu ale się napracowałaś wszystko wygląda bardzo dobrze czekam na dalszy przebieg nasadzeń !
Przygotowałaś dużo nowego miejsca dla roślinek ładnie u Ciebie mogę patrzeć i patrzeć poproszę jeszcze zdjęć .

Nie wiem czy widziałaś u mnie , dostałam buksiki od sąsiadki chcę zrobić z nich stożki do przed ogródka wszystkie są takiej samej wielkości a ja chciałam żeby stożki były różnej wielkości jakoś szkoda mi ich ciąć bo niektóre trzeba by było naprawdę porządnie ciachnąć. Muszę przestać się bać sekatora hihihi
Maria667 11:20, 08 kwi 2014

laurowisnia napisał(a)
Tak, ławeczka zwraca uwagę, ale zadziwiają mnie tulipany już kwitnące.
Czy wiesz jak nazywa się biało kwitnąca roślinka obok żaby?

Trochę mi to przypomina skalnicę , ale to chyba nie to . Muszę sprawdzić w swoim spisie. Prowadzę segregator, do którego wpinam opisy wszystkich roślin, które mam w ogrodzie.
Pozdrawiam.
Maria667 11:28, 08 kwi 2014

Kuklik napisał(a)

To tawuła japońska - Golden Princess. Bardzo łatwa w uprawie, jak zresztą wszystkie. Niezwykle efektowna, zwłaszcza w początkowej fazie. Trochę traci na wyglądzie w okresie kwitnienia. Traci pokrój.
Pozdrawiam.
Gocha 11:30, 08 kwi 2014

Witam jeszcze raz Marysiu.Wpadłam, żeby zaznaczyć Twój wątek. W wolnej chwili prześledzę go. A wolne chwile to oczywiście nocne godziny.