Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe zacisze

Ogrodowe zacisze

malgorzata_s... 15:32, 15 kwi 2014

Marysiu piękna ta nowa rabata Ja czekam na roślinki już miesiąc i jeszcze nie doszły Obawiam się co też mi przyślą skoro tacy niesłowni Zamówiłam trawki i żurawki a Em się śmieje że chyba dopiero posiali. U mnie też zimno i momentami nawet śnieg Pozdrawiam serdecznie
Ivvvona 15:33, 15 kwi 2014

Bardzo ładną rabatkę stworzyłaś, jak się trawki rozrosną będzie super A jak sprawa oczka, wymieniliście wodę, czy jest jakaś poprawa?
Urszulla 17:26, 15 kwi 2014

Ładna Twoja nowa rabatka
ten carex żółty bardzo mi się podoba i bukszpanki te małe i te duże
Fajnie będzie trawiasto jak wszystko się rozrośnie
asiach 17:37, 15 kwi 2014

Maria667 napisał(a)

Tak, wiosna rozszalała się na dobre
Pod sosną to taki wędrujący półcień. Trochę zacienia sosna, a szpaler szmaragdów zasłania częściowo zachodzące słońce.
Dostawcę przesyłam na priv.
Pozdrawiam.

Dziękuję
iwonaal 20:45, 15 kwi 2014

Bardzo mi się nowa rabatka podoba. Cieszę się, że sprawdzony sprzedawca, będzie można kupować.
reni 20:51, 15 kwi 2014

Rabata wygląda super,a jak trawki podrosną będzie rewelacyjnie..pozdrawiam
Maria667 21:35, 15 kwi 2014

Urszulla napisał(a)
Ładna Twoja nowa rabatka
ten carex żółty bardzo mi się podoba i bukszpanki te małe i te duże
Fajnie będzie trawiasto jak wszystko się rozrośnie

Ula!
Teraz się dopatrzyłam, że pomyliłam nazwy. Ta żółta trawa to nie carex, a milium effezum aureum
Pozdrawiam.
Maria667 21:42, 15 kwi 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Marysiu piękna ta nowa rabata Ja czekam na roślinki już miesiąc i jeszcze nie doszły Obawiam się co też mi przyślą skoro tacy niesłowni Zamówiłam trawki i żurawki a Em się śmieje że chyba dopiero posiali. U mnie też zimno i momentami nawet śnieg Pozdrawiam serdecznie

Małgosiu!
Może nie jest tak źle,że dopiero kiełkują
Wiem, że też kupowałać bukszpany strzyżone w Obi.
Byłam bardzo niezadowolona ze stanu ich korzeni. Świeżo kopane z gruntu, korzenie obciachane chyba łopatą, masakrycznie to wyglądało. Zamiast normalnej ziemi ubita jak kamień żółta glina.Trochę im te korzenie rozruszałam, dobrze nawodniłam, ale ogólnie były w tragicznym stanie.Mam nadzieję, że jakoś przeżyją.
Nikt nic nie pisał na ten temat, a nie wydaje mi się, że dostałam jakieś ekstra.
A jak było u Ciebie?
Pozdrawiam.
Maria667 21:44, 15 kwi 2014

Ivvvona napisał(a)
Bardzo ładną rabatkę stworzyłaś, jak się trawki rozrosną będzie super A jak sprawa oczka, wymieniliście wodę, czy jest jakaś poprawa?

Iwonka!
Po wapnowaniu z 9 ryb przeżyły dwie Chyba stężenie tego wapna było zbyt duże.
Woda wymieniona, filtry podłączone. Jedn zbiera wodę do filtra na zewnątrz, drugi powierzchniowy. Zbiera zanieczyszczenia z powierzchni. Na razie jest ok.
Maria667 21:45, 15 kwi 2014

asiach napisał(a)

Dziękuję

Miłych zakupów