Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe zacisze

Ogrodowe zacisze

Maria667 11:40, 15 maj 2014

renatamama3 napisał(a)
Kocimiętka i kuklik ,cudne ,u mnie kuklik jeszcze strajkuje .

Jak się kuklik rozrośnie, to już będzie kwitł zawsze. To naprawdę niewymagająca roślina, a jaka wdzięczna
Maria667 11:42, 15 maj 2014

kasiek napisał(a)
Piękne kolorowe wyspy u Ciebie a plantacja warzywek - imponujaca!
robotna dziewczynka z Ciebie, takie efekty
O wodzie przeczytałam, na szczęscie powiększając oczko uwzględniłam wszystkie mankamenty

Gdybym miała możliwość jeszcze raz zakładać oczko, zapewne również wyglądałoby inaczej. Mam świadomość wszystkich mankamentów, ale poprawić je to nie taka prosta sprawa.Na razie mogę je tylko łagodzić
Maria667 12:33, 15 maj 2014

Gabrysia_ napisał(a)
Marysiu,jestem po chwilowej przerwie.
Warzywami obdzielisz chyba całą wieś
Kolorowy mix bardzo mi sie podoba
Buziaki zostawiam i miłego dnia życzę

Witam , witam
Daaawno Cię nie było...
Z tymi warzywami to wcale nie jest ich tak dużo. Truskawki i malinki na soczki i dżemy, trochę na mrożonki. Pomidorki na przetworki, cebulka i czosnek na zimę , i po warzywkach ....
Maria667 12:34, 15 maj 2014

boguslawa_madejska napisał(a)
Ale zagony warzyw,a truskawki dobrze rosną w tej macie?Plewić nie trzeba ja mam 6 sztuk

Bogusiu!
Truskawki na macie super sprawa. Plewić nie trzeba, a owoce się nie brudzą.
Czasami matę można polecić
Maria667 12:38, 15 maj 2014

anna_g napisał(a)
Oooo Marysiu ale Ty masz dobra jadalnego Się bedzie działo jak to wszystko ruszy i zaoowocuje Super. Wiesz Marysiu - ogród masz piękny - to wiesz zresztą, ale dzisiaj chcialam powiedzieć, że bardzo ale to bardzo mi się podoba jak go "doozdabiasz" - uwielbiam te twoje donice, figurki, zegary, lampki, ptaki i żabki czy co tam jeszcze masz... Masz to bardzo fajnie zrobione bo nie przytłacza, ba... rzekłabym nawet że jest bardzo subtelne a jednocześnie takie fajne - takie wisienki na torciku. Ja tak jakoś nie potrafię - tym chętniej oglądam u Ciebie

Aniu!
Wszystko co robię, to na wyczucie. Jeśli chodzi o te moje ozdobniki to podstawowa zasada to, aby nie były na pierwszym planie. Nie one są przecież najważniejsze.
A druga zasada: nie dla krasnali
Maria667 12:38, 15 maj 2014

laurowisnia napisał(a)
Pomidorki mnie zachwyciły, a po co są założone te kubeczki na patyki?

Powód dość banalny: rosły w nich sadzonki i zostały po wysadzeniu
Tusiala 12:57, 15 maj 2014

Ta rabata, którą wstawiłaś u Ewy................. zachwyciła mnie i to nie ze względu na lampy, tylko ze względu na rośliny i kompozycję
Margarete 13:03, 15 maj 2014

Alez u ciebie pieknie, jak zawsze..... MAsz dar do komponowania roslin z elementami małej architektury.......z tymi wszystkimi ozdobami ogrodowymi.......super to wygląda
Te niskie donice, takie przysadziste sa sliczne przy scieżce.........nota bene co ci tam rosnie wsród kamini tej ścieżki ?
Te murki twoje tez mi sie bardzo podobają..........
Gardener27 17:56, 15 maj 2014

Mała przerwa z mojej strony z wizytami u Ciebie w ogrodzie i takie zaległości Na temat części ozdobnej się nie wypowiadam bo już nie ma co dodać ale część warzywna imponująca Plantacja pomidorów pod folią robi wrażenie Bardzo duże masz już krzaczki Powiedź mi jakie odmiany sadzisz ? Ja od lat mam sprawdzoną Belladonę z której jestem najbardziej zadowolony Kupuję sadzonki u pana od lat a przy okazji testuję jeszcze inne odmiany
kasiek 11:25, 16 maj 2014

Marysiu nie wiem czemu ale strasznie mnie korci jutrzejszy wyjazd, pomimo widoku za oknem mam dobre przeczucia....