Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

anka_ 21:09, 04 mar 2018

Joanno a czy Indigo Rose to siałaś już wcześniej? bo za mną chodzą i tak się zastanawiam czy zamówić jeszcze nasionka.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
JoannA 21:10, 04 mar 2018

Anabell napisał(a)
ja zasieję po 15 marca.

wybiegnięte te opóźniają kwitnienie.

Asia nasiałaś nowości, ja tradycyjne malinowe i jakie mam z ubiegłego roku.

Z tymi pomidorami to tak dla zabawy bo wiesz Haniu, że ja za bardzo nie mam gdzie ich posadzić. Posadzę w doniczki i na taras. Co wyjdzie to wyjdzie, płakać nie będę.
W skrzyniach pomidory ładnie mi rosną, ale jak przyjdą deszcze to wszystko od razu zaraza bierze.
Siostra ma tunel foliowy to może jej oddam część sadzonek.
JoannA 21:12, 04 mar 2018

anka_ napisał(a)
Joanno a czy Indigo Rose to siałaś już wcześniej? bo za mną chodzą i tak się zastanawiam czy zamówić jeszcze nasionka.

Indigo Rose miała w ub. roku Kasia. Mnie smakowały bardzo.
Anabell 21:34, 04 mar 2018

a gdzie kupiłaś nasionka, ja zapomniałam nazwę, bo wysłałam zamówienie do Legutki, i mogłam zamówić.
JoannA 22:00, 04 mar 2018

Anabell napisał(a)
a gdzie kupiłaś nasionka, ja zapomniałam nazwę, bo wysłałam zamówienie do Legutki, i mogłam zamówić.

podałam namiar
anka_ 22:00, 04 mar 2018

Zamówiłam i ja... A po zeszłorocznej pomidorowej klapie obiecałam sobie, że więcej nie sieję...
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
JoannA 22:04, 04 mar 2018

anka_ napisał(a)
Zamówiłam i ja... A po zeszłorocznej pomidorowej klapie obiecałam sobie, że więcej nie sieję...

Nie każdy rok jest jednakowy Aniu. Mimo ubiegłorocznej klapy liczę że w tym roku chociaż koktailówki obrodzą.
Mirka 22:10, 04 mar 2018

U mnie w zeszłym roku najlepiej obrodziły pomidorki koktajlowe.Nawet deszcz im nie straszny.Nasionka miałam z B.ale nazwy nie zapisałam.Żałuję bo bardzo smaczne były.
JoannA 22:12, 04 mar 2018

Mirka napisał(a)
U mnie w zeszłym roku najlepiej obrodziły pomidorki koktajlowe.Nawet deszcz im nie straszny.Nasionka miałam z B.ale nazwy nie zapisałam.Żałuję bo bardzo smaczne były.

No ja właśnie na koktajlowe liczę
anka_ 22:19, 04 mar 2018

JoannA napisał(a)

Nie każdy rok jest jednakowy Aniu. Mimo ubiegłorocznej klapy liczę że w tym roku chociaż koktailówki obrodzą.
U mnie jak przyszły te ostatnie mrozy w maju (było -12) to już miałam posadzone w tunelu i wszystko zmarzło. Najgorzej bo z głupoty straciłam też sadzonki które miały iść do gruntu. Chyba nie wierzyłam, że może być aż taki mróz... był... pomidorków nie było...

Mirka napisał(a)
Ja z czerwonych koktailówek po testach sieję od lat tylko Koralika. Niezawodny, smaczny, doskonały i na przetwory.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies