Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

JoannA 17:43, 03 kwi 2014

Margarete napisał(a)
Werbeny zazdroszczę, moja nie ruszyła wcale.....mroziłam nasiona w lodówce...........dbam o nia i nic........juz ze 3 tygodnie siedzi w ziemi.............juz chyba nic z niej nie bedzie.
Stipy - dzieki tobie tez mam podobnej wielkosci, tez juz popikowałam,ale to żmudna robota.........
Pozdrawiam !

Małgosiu, werbeny nie wyrzucaj, ona długo i nierówno wschodzi więc musisz być cierpliwa.
Ciesze się, że Toja werbena ładnie rośnie.
pozdrawiam
JoannA 17:44, 03 kwi 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Joasiu, może w tym tygodniu już będę pikowala stipy i werbenę wsiane z nasionek od Ciebie U Ciebie są imponujące. Kiedy wsadzasz do gruntu?

Ja swoje roslinki wysadze jak minie niebezpieczeństwo przymrozków majowych. Wcześniej będę ją hartowała.
pozdrawiam serdecznie
Madzenka 21:18, 03 kwi 2014

JoannA napisał(a)

Małgosiu, werbeny nie wyrzucaj, ona długo i nierówno wschodzi więc musisz być cierpliwa.
Ciesze się, że Toja werbena ładnie rośnie.
pozdrawiam

Moja od dwóch tygodni siedzi i ani mru mru, poczekam zatem cieprliwie....
monteverde 21:21, 03 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)

Marzenko ja czekalam w rajskim na werbenę 2 miesiące wysiałam w pojemnikach, potem się wkurzylam i wywaliłam ziemię, bo nic nie było pod tuję i za jakieś 2 tygodnie patrzę a tam mnóstwo siewek także bądź cierpliwa
Joasiu ładną masz werbenkę pozdrówka
JoannA 21:26, 03 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)

U mnie wschodziła po 2 tygodniach to może niedługo się pokaże.

JoannA 21:29, 03 kwi 2014

monteverde napisał(a)

Marzenko ja czekalam w rajskim na werbenę 2 miesiące wysiałam w pojemnikach, potem się wkurzylam i wywaliłam ziemię, bo nic nie było pod tuję i za jakieś 2 tygodnie patrzę a tam mnóstwo siewek także bądź cierpliwa
Joasiu ładną masz werbenkę pozdrówka

Dziękuję Aniu
pozdrawiam
Agania 22:21, 03 kwi 2014

Czy ty masz szklarenkę Joasiu, że Ci tak pięknie rosną młodziaki, ja zmarnowałam moje stipy, nie mam cierpliwości do tej pielęgnacji , a ostatnio czas mi pożera realizacja wykończeniówki domu, ogród prawie w odstawce, dopiero od tygodnia, pierwszy dzień byłam po pracy na ogrodzie, a to dopiero początek zmian w domu, brakuje mi ogrodu

Pozdrawiam Joasiu
JoannA 22:28, 03 kwi 2014

Agania napisał(a)
Czy ty masz szklarenkę Joasiu, że Ci tak pięknie rosną młodziaki, ja zmarnowałam moje stipy, nie mam cierpliwości do tej pielęgnacji , a ostatnio czas mi pożera realizacja wykończeniówki domu, ogród prawie w odstawce, dopiero od tygodnia, pierwszy dzień byłam po pracy na ogrodzie, a to dopiero początek zmian w domu, brakuje mi ogrodu

Pozdrawiam Joasiu

Aganiu, moje młodziaki wszystkie na parapetach w domu, garażu i kotłowni. Już sie nie mogę doczekać kiedy je do ogrodu zacznę wystawiać bo chciałabym za okna si złapać. Ale u nas chłodno, dzisiaj troszkę cieplej i deszczyk podlał ogród.
W ogrodzie zastój bo od 3 dni choróbsko mnie dopadło, kicham i prycham na wszystkie strony. Zaraziłam Ema, a jak chłop chory to już prawdziwa tragedia. Cieszę się że to już koniec tygodnia i planuje robótki na weekend.
pozdrawiam serdecznie
Skula 22:48, 03 kwi 2014

JoannA napisał(a)

U nas gaz ziemny.
Ta palma to daktylowa? Kiedyś też wyhodowałam z nasionka ale jak po kilkunastu latach wyrósł olbrzym to musiałam sie jej pozbyć bo w bloku nie było na nią miejsca.
Też mam już sporą aurekarię
pozdrawiam

nie pamiętam co to za palma ....
obecnie ma dwa długie źdźbła i trzecie maleńkie - zrobię zdjęcie
JoannA 22:51, 03 kwi 2014

Skula napisał(a)

nie pamiętam co to za palma ....
obecnie ma dwa długie źdźbła i trzecie maleńkie - zrobię zdjęcie

spróbujemy zidentyfikować tego osobnika