Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Mirka 20:36, 20 cze 2014

JoannA napisał(a)

Cieszę się że stipki w dobrym stanie.
Jesli zima będzie łagodna jak w tym roku to nic nie trzeba robić.
Może wsadź Mirko trochę do doniczek i przechowaj w chłodnym pomieszczeniu, a wiosną na działkę.
U mnie stipa nie przemarzła, parę wygniło, ale tylko tam gdzie najdłużej zalegał śnieg.
Hej Joanna stipki wsadzone dziś pokażę jutro bo deszczyk nas dziś pogonił i nie zdążyłam zrobić zdjęć .Do doniczki też wsadzę jak radzisz Dzięki
JoannA 20:43, 20 cze 2014

Mirka napisał(a)
Hej Joanna stipki wsadzone dziś pokażę jutro bo deszczyk nas dziś pogonił i nie zdążyłam zrobić zdjęć .Do doniczki też wsadzę jak radzisz Dzięki

Żeby się tylko ładnie przyjęły to jesienią będą falujące łany
Ja kocham tę trawę, a w tym roku jest naprawdę wyjątkowa i z małym akcentem kolorostycznym wygląda super. Wczoraj przy siolnym wietrze to był efekt.
JoannA 20:58, 20 cze 2014

Donia72 napisał(a)

Oj, Joasiu, to będą zmiany Pozdrawiam Ja zaraz po kawie biorę się za rabatę. Muszę wywalić iglaka. Był przesadzony w inne miejsce. I tak już był brązowy, no, ale szkoda było wyrzucić.

Doniu, zmian nie będzie. Tylko roślinki zyskały więcej miejsca, a trawnik się uszczuplił. Będzie mniej koszenia
JoannA 21:00, 20 cze 2014

Mirka napisał(a)
Joasiu to się napracowaliście wczoraj efekt prac na pewno pokażesz już czuje że fajnie wyszło Miejsce na nowe roślinki się zrobi .

Efekt naszej pracy mało widoczny.
A przy koszeniu M nie będzie niszczył roślinek.
Zdjęć nie zrobiłam bo 2 dni miałam gości. Dzisiaj odpoczywam
JoannA 21:00, 20 cze 2014

Donia72 napisał(a)
Joasiu, już fotki mojej rabaty wrzuciłam

Doniu, zaraz rzucę okiem na te rabaty.
Mirka 21:03, 20 cze 2014

JoannA napisał(a)

Żeby się tylko ładnie przyjęły to jesienią będą falujące łany
Ja kocham tę trawę, a w tym roku jest naprawdę wyjątkowa i z małym akcentem kolorostycznym wygląda super. Wczoraj przy siolnym wietrze to był efekt.
Przyjmie się od ciebie na pewno tak jak patyczki jeszcze małe ale w przyszłym roku będzie się czym pochwalić hihi Łał to ona mi jeszcze w tym roku zakwitnie?
JoannA 21:03, 20 cze 2014

BusyBee napisał(a)
Cześć Asiu witam po przerwie Czasu nie miałam wogóle, ale zaglądałam do Ciebie po cichu

FANTASTYCZNE ZDJĘCIA z ogrodu. Wszystko piękne, ale róża na kratce po prostu must have. Mam ochotę swoje wyrzucić. I pewnie to zrobięPoza tym, że są kapryśne, to nie pasują mi kolorem...

Buziaki ślę- teraz kilka dni będę w domu i wszystko nadrobię.

Tak dawno Cię nie było Kasiu, że już zaczęłam się niepokoić. Wszystko u Was w porządku?
Róż nie wyrzucaj, te kapryśne może się zaaklimatyzują i pokażą swoje piekno.
Pokaż Kasiu te swoje róże.
pozdrawiam
JoannA 21:06, 20 cze 2014

Agania napisał(a)

Też szukam takich wypełniaczy w tym kolorze, stipę podziwiam u Ciebie i twoje różyczki

Pozdrawiam Joasiu

Z tym wypełniaczem to był fart, kupiłam ale nie do końca byłam pewna jaki będzie efekt. Ale jest OK a krwiściąg ładnie się przyjął i wpasował w falujące stipki.
Pozdrawiam Agatko
JoannA 21:08, 20 cze 2014

Skula napisał(a)
jak tam na urlopie ?
ja niestety tyram przez cały weekend też

Na urlopie tyram w ogrodzie. Ale psychicznie wypoczywam
JoannA 21:11, 20 cze 2014

Mirka napisał(a)
Przyjmie się od ciebie na pewno tak jak patyczki jeszcze małe ale w przyszłym roku będzie się czym pochwalić hihi Łał to ona mi jeszcze w tym roku zakwitnie?

Do jesieni powinna zakwitnąć. Po 2-3 tygodniach polej ją florowitem lub biohumusem bo ona raczej żarłoczna jest
Moje patyczki Phantoma zakwitły, a kwiaty ładnie pachną. Żal mi je ściąć chociaż wiem że młode roślinki się mocno wysilają.