Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

bociek 20:16, 30 cze 2014

Joasiu, zagladam i musze Ci napisac, ze Twoje skrzynie sa naprawde wyjatkowe Nowoczesny warzywnik z klasa
O stipie nie wspomne, zbierasz juz nasionka? A lawenda sie wylozyla, moze ma za mokro?
JoannA 20:22, 30 cze 2014

bociek napisał(a)
Joasiu, zagladam i musze Ci napisac, ze Twoje skrzynie sa naprawde wyjatkowe Nowoczesny warzywnik z klasa
O stipie nie wspomne, zbierasz juz nasionka? A lawenda sie wylozyla, moze ma za mokro?

Dziękuje za pochwałę warzywnika
Stipa ma jeszcze niedojrzałe nasionka, a lawenda się wyłożyła bo taki potwór z niej wyrósł. Za mokro nie ma bo rośnie pod okapem a tam rzadko deszcz dociera, nie podlewam jej wogóle.
ModraSowa 14:57, 02 lip 2014

Witaj Droga Joasiu.Dawno mnie nie było a tu takie piekności. pooglądałam, poczytałam. Super.
Ja też mam tą lawendę, rozrasta się bardzo ale kwiaty miazerne.
Pozdrawiam serdecznie.
AgnieszkaW 17:03, 02 lip 2014

Joasiu, Twoje kompozycje piękne, a ja mam dylemat z werbenami, wejdź do mnie na wątek, str. 582, Ty jedna możesz pomóc, bo wiesz, jaki gatunek werben (nasionek) mi przesłałaś
JoannA 21:37, 02 lip 2014

Zdjęcia werbeny z ubiegłego roku dla AgnieszkiW.
AgnieszkaW 21:48, 02 lip 2014

Dziękuję Joasiu - i wszystko jasne To ta sama, tylko w różnych stadiach rozwoju i różnej dawce startowej (zapewne nawozu, który był w ziemi zakupionej do siewek, ale przyznasz, że listki i pokrój bardzo się różniły, stąd ten dylemat). Dzięki Tobie i Joli będę miała poletko werbenowe Buziaki
JoannA 21:54, 02 lip 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Dziękuję Joasiu - i wszystko jasne To ta sama, tylko w różnych stadiach rozwoju i różnej dawce startowej (zapewne nawozu, który był w ziemi zakupionej do siewek, ale przyznasz, że listki i pokrój bardzo się różniły, stąd ten dylemat). Dzięki Tobie i Joli będę miała poletko werbenowe Buziaki

Myślę Agnieszko że może też być mała różnica w kwiatach. Moim zdaniem ta z węższymi liścmi ma ładniejsze kwiatki.
Cieszę się na Twoje poletko werbenowe, ale będzie pięknie. A przy okazji zapytam o stipę, dobrze rośnie?
Mirka 21:58, 02 lip 2014

JoannA napisał(a)
Zdjęcia werbeny z ubiegłego roku dla AgnieszkiW.
Joanna werbena piękna dorodna siałaś czy kupiłaś sadzonkę?Ja siałam i moje jeszcze nie kwitną ale za to jedna limka od ciebie zakwitła
AgnieszkaW 22:02, 02 lip 2014

Stipa zbiera się wolno, są różnej wielkości, bo różnie sadziłam do gruntu. Wydaje mi się, że ona potrzebuje dużo ciepła, a było zimno, dopiero teraz widać, że coś ruszyła. Zobaczę, czy zdąży zakwitnąć - mam taką nadzieję
JoannA 22:02, 02 lip 2014

Mirka napisał(a)
Joanna werbena piękna dorodna siałaś czy kupiłaś sadzonkę?Ja siałam i moje jeszcze nie kwitną ale za to jedna limka od ciebie zakwitła

Mirko, to fotka z ubiegłego roku. Wstawiłam bo porównywałyśmy werbenę AgnieszkiW.
Moje werbena przezimowała i ma teraz około 1m wysokości ale jeszcze nie kwitnie. Ta wysiana w tym roku całkiem fajnie rośnie ale będzie późniejsza.
A to ci maleństwo sprawiło fajną niespodziankęCieszę się bardzo Mireczko, u mnie zakwitły Phantom z patyków z tego roku.