Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

renatamama3 09:44, 14 mar 2015

Asiu,u mnie też brzydko ,kropi ,ale chyba się i tak zmobilizuję i pójdę do ogrodu wsadzić zakupy.Te krokusiki niebiesko-białe też mam ,cudne są .pozdrawiam
eda 09:47, 14 mar 2015

Witam dziś u mnie przymrozku nie było na szczęście ale na słońce to nie wygląda beee deszcz padał w nocy albo nad ranem bo mokro i chyba zbiera się jeszcze miłego weeekendu
szemusia 12:08, 14 mar 2015

Pozdrawiam Joasiu weekendowo
U mnie też siąpi, ale stwierdzam, że ten deszczyk jest zbawienny dla roślinek. U mnie bardzo sucho, a po kilku dniach deszczowych widać jak roślinki budzą się do życia...
JoannA 15:01, 14 mar 2015

renatamama3 napisał(a)
Asiu,u mnie też brzydko ,kropi ,ale chyba się i tak zmobilizuję i pójdę do ogrodu wsadzić zakupy.Te krokusiki niebiesko-białe też mam ,cudne są .pozdrawiam

Nie jest źle Renatko. Fakt że trochę kropi ale temperatury znośne.
Skorzystałam z wolnego od pracy i zrobiłam wycieczkę po ogrodniczych i do OBI.
Parę drobiazgów jak zwykle wpadło mi w ręce; nawozy do rh i róż, ale najważniejsze że linia kroplująca już zakupiona to można będzie działać.
W OBI jak dla mnie za drogo za taki towar co tam oferują. Jedyne co wpadło mi w ręce to róża Ascot.
pozdrawiam weekendowo
JoannA 15:03, 14 mar 2015

eda napisał(a)
Witam dziś u mnie przymrozku nie było na szczęście ale na słońce to nie wygląda beee deszcz padał w nocy albo nad ranem bo mokro i chyba zbiera się jeszcze miłego weeekendu

Edziu,
u mnie znośnie tylko słoneczka brakuje i trochę siąpi.
Ogród znowu czeka na ogrodniczkę
buziaki
JoannA 15:05, 14 mar 2015

szemusia napisał(a)
Pozdrawiam Joasiu weekendowo
U mnie też siąpi, ale stwierdzam, że ten deszczyk jest zbawienny dla roślinek. U mnie bardzo sucho, a po kilku dniach deszczowych widać jak roślinki budzą się do życia...

Deszczyk bardzo potrzebny roślinkom. Zerknęłam dzisiaj na ogród i widzę że powoli budzi się do życia
Dzisiaj dzień zakupowy, mam nadzieję że jutro będzie trochę słoneczka to coś tam podziałam w ogrodzie.
Miłego weekendu Beatko
BusyBee 10:24, 15 mar 2015

Cześć Asiula Wiem wiem...długo mnie nie było....teraz może już będę regularnie na O. Wszystko idzie ku lepszemu i jest na to nadzieja...
Na razie tylko rekonesans robię i witam się na O. Nie dam rady poczytać wszystkiego choćbym chciała. U Ciebie wiosna niezawodnie- jak miło! Zakupy chyba nawet jakieś już zrobiłaś, ale jeszcze nie doczytałam jakie...W moim ogrodzie zima jeszcze...nawet krzewy nie cięte...tak wyszło...były ważniejsze sprawy.

Nie wiem też jakie masz plany...a na pewno jakieś masz... Powoli nadrobię. Teraz tylko ściskam mocno!
JoannA 11:13, 15 mar 2015

BusyBee napisał(a)
Cześć Asiula Wiem wiem...długo mnie nie było....teraz może już będę regularnie na O. Wszystko idzie ku lepszemu i jest na to nadzieja...
Na razie tylko rekonesans robię i witam się na O. Nie dam rady poczytać wszystkiego choćbym chciała. U Ciebie wiosna niezawodnie- jak miło! Zakupy chyba nawet jakieś już zrobiłaś, ale jeszcze nie doczytałam jakie...W moim ogrodzie zima jeszcze...nawet krzewy nie cięte...tak wyszło...były ważniejsze sprawy.

Nie wiem też jakie masz plany...a na pewno jakieś masz... Powoli nadrobię. Teraz tylko ściskam mocno!

Kasia
Jak ja się cieszę że jesteś.

Moniq 13:33, 15 mar 2015

Joasiu moja ekspertko od stipy pomocy...
Trawka ładnie zeszła ale od dwóch tygodni nie widzę żeby cokolwiek urosła
może trzeba nawozić?
JoannA 14:34, 15 mar 2015

Moniq napisał(a)
Joasiu moja ekspertko od stipy pomocy...
Trawka ładnie zeszła ale od dwóch tygodni nie widzę żeby cokolwiek urosła
może trzeba nawozić?

Nie nawozić!
Trochę mało słoneczka i stipa się zatrzymała we wzroście. Postaw na najbardziej nasłonecznionym miejscu.
W jakiej fazie rozwoju teraz jest? Zaczynają się dzielić żdzbła?
Pokaż fotkę, może czas ją przepikowac.