Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

AgnieszkaW 19:57, 15 mar 2015

Dzięki za fotki i radę
Iwk4 19:57, 15 mar 2015

Joasiu, moja stipa pieknie się rozwija. Nawet włożyłam kontrolny patyczek. Przerosła go.
Czy wiesz może, czy werbenę podobnie trzeba rozsadzić ?
U mnie żonkile w ogrodzie mają pączki koloru żółtego. Troszkę słońca i będzie pięknie.
JoannA 20:03, 15 mar 2015

Iwk4 napisał(a)
Joasiu, moja stipa pieknie się rozwija. Nawet włożyłam kontrolny patyczek. Przerosła go.
Czy wiesz może, czy werbenę podobnie trzeba rozsadzić ?
U mnie żonkile w ogrodzie mają pączki koloru żółtego. Troszkę słońca i będzie pięknie.

Werbenę też pikuję, ale to chyba jeszcze za wcześnie.
Sama musisz ocenić Iwonko, jak za gęsto i spora urosła to już możesz.
bogumila 20:28, 15 mar 2015

Joasiu...chciałam zapytać jak ma się Kosmos czekoladowy...Pamiętam,że wysiewałaś nasionka.
renatamama3 20:34, 15 mar 2015

JoannA napisał(a)

Renatko,
Ascot jest w doniczkach, musisz dokładnie przejrzeć stojaki. Ja też ją z trudem wypatrzyłam.
Pogoda u nas dzisiaj lepsza ale w tym tygodniu zapowiadają jakieś minusowe temperatury. Narazie wstrzymuje się z sadzeniem, może za tydzień coś podziałam.
pozdrawiam

Asiu,a jaka cena ,bo w tamtym roku w mojej szkółce 29 zł ,ale jak miałam na nią w końcu miejsce ,to jej brakło.
Za tydzień mam nadzieję pojechać na giełdę po brateczki ,więc razem będziemy działać .pozdrawiam
JoannA 20:35, 15 mar 2015

bogumila_bienko napisał(a)
Joasiu...chciałam zapytać jak ma się Kosmos czekoladowy...Pamiętam,że wysiewałaś nasionka.

Bogusiu, kosmos czekoladowy nie powschodził. Podejrzewam że nasionka które dostałam były zebrane za wcześnie.
Ale sukcesem okazał się wysiew tojeści ciemnopurpurowej 'Beaujolais'. Nasionka zebrałam po zimie z mojego ogrodu i po tygodniu powschodziły
JoannA 20:36, 15 mar 2015

renatamama3 napisał(a)

Asiu,a jaka cena ,bo w tamtym roku w mojej szkółce 29 zł ,ale jak miałam na nią w końcu miejsce ,to jej brakło.
Za tydzień mam nadzieję pojechać na giełdę po brateczki ,więc razem będziemy działać .pozdrawiam

Ascot 19,90
bogumila 21:15, 15 mar 2015

JoannA napisał(a)

Bogusiu, kosmos czekoladowy nie powschodził. Podejrzewam że nasionka które dostałam były zebrane za wcześnie.
Ale sukcesem okazał się wysiew tojeści ciemnopurpurowej 'Beaujolais'. Nasionka zebrałam po zimie z mojego ogrodu i po tygodniu powschodziły
Szkoda...miałam kłącze ale też nie przezimowało.Tojeści nie znam...muszę pooglądać.
BusyBee 21:31, 16 mar 2015

Asiu poczytałam u Ciebie wszystko uważnie i przedszkole podziwiłam Piękne te przedszkolaki
I piszesz, że nawet trojeść Ci wzeszła. Masz rękę do tych maluchów....

Hortek jeszcze nie cięłaś? czyli ja tez czekam...
Pamiętasz jak w zeszłym roku wszytko pocięłam i patyki wyrzuciłam...? tyyyle się dobra zmarnowało...Teraz już będę mądrzejsza...spróbuję je ukorzenić.
JoannA 21:41, 16 mar 2015

BusyBee napisał(a)
Asiu poczytałam u Ciebie wszystko uważnie i przedszkole podziwiłam Piękne te przedszkolaki
I piszesz, że nawet trojeść Ci wzeszła. Masz rękę do tych maluchów....

Hortek jeszcze nie cięłaś? czyli ja tez czekam...
Pamiętasz jak w zeszłym roku wszytko pocięłam i patyki wyrzuciłam...? tyyyle się dobra zmarnowało...Teraz już będę mądrzejsza...spróbuję je ukorzenić.

W tym roku te przedszkolaki jakoś wolniej rosną. Chyba trochę słoneczka im potrzeba.
Za dużo sieje Kasiu, jestem zła na siebie bo pracy z tym stanowczo za dużo.
Kasiu, nic jeszcze nie cięłam. U mnie wegetacja później rusza to i ja sie ociągam
Patyki hortensji spróbuj ukorzenić, ja odpuszczam bo jeszcze 9 doniczek z sadzonkami z roku ubiegłego zadołowane i nie wiem gdzie posadzić.
pozdrawiam Kasiu