Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

JoannA 10:17, 28 cze 2013

Agnieszko, bardzo dziękuję. Miło czytać pochlebne słowa. Na placyk zaplanowałam ławeczkę, leżaczki będą raczej na tarasie, zrobimy przymiarkę i zobaczymy jak będzie lepiej.

Renatko, przy tym światełku to ja raczej sobie nie poczytam ale pomarzyć to już raczej tak

Miło mi że zaglądacie.
Pozdrawiam w chłodny ale miły dzień
19:14, 28 cze 2013
Ławeczka pewnie jeszcze nie dotarła...
Joasiu zauważyłam formowaną szmaragdówkę w spiralę,sama ją formowałaś? Ja ostatnio próbowałam,ale jak z jednej strony za bardzo wyciachałam dałam sobie spokój ale za jakiś czas zabiorę się pewnie z powrotem
Odnośnie lawend to usypuję im kopczyki z kompostu -jak oczywiście w porę sobie przypomnę.,że zima idzie.
Pozdrawiam
JoannA 21:56, 28 cze 2013

Anulko, a tu planuję 2 leżaczki
AgnieszkaW 22:03, 28 cze 2013

Jaka piękna ławeczka!
JoannA 22:08, 28 cze 2013

Agnieszko, ja jestem średnio zadowolona, marzyłam o innej.
Może jak roślinki podrosną i zakwitną spojrzę na to innym okiem. Rosną tam 2 limki, 2 miskanty ML, dosadzę jeszcze jedną limkę po prawej stronie bo widzę tam miejsce, a po lewej 2 anabell.
Posadziłam za ławką obwódkę z sadzonek bukszpanów (jeszcze maleńkie) i będę je cięła na żywopłocik.
Donia72 00:56, 29 cze 2013

A mi się bardzo podoba i ławeczka i kamyki Ja u siebie dopiero planuję coś zmienić przy ławce Mam tam posadzony winogron i jest fajne zacienienie. Z boku rośnie wiciokrzew, chciałam tam wyłożyć kostką i zrobić rabatę z białymi kamykami i posadzić ze trzy bukszpany. Takie mam plany, a jak będzie, to się zobaczy. Ławkę już mam tylko ławkę....a na resztę trzeba uzbierać
Donia72 02:21, 29 cze 2013

Idę spaćDobranoc
00:16, 30 cze 2013
O widzę,że moja siostrzyczka była już Asiu u Ciebie przede mną To nocny Marek
Ławeczka cud,miód...mi też bardzo się podoba,super ten kącik,jak tylko rośliny się rozrosną będzie pięknie...co ja piszę...już jest pięknie
Ojej,jak żałuję,że nie mam wolnego miejsca na takie cosik,fajnie będzie tam leniuchować i podziwiać ogród z daleka...
Asiu wypatrzyłam u Ciebie jeszcze jedną ławeczkę,ale oczy mi się zaświeciły,czyli jesteś szczęśliwą posiadaczką dwóch,oj muszę to nadrobić Mam na dolnym tarasie taka zwykłą ale taka a'la angielska przydałaby się,oj przydałaby się...
Pozdrawiam niedzielnie
JoannA 11:32, 30 cze 2013

Anulko, dziekuję Ci bardzo, fajnie jest mieć siostrzyczkę na forum. I nawzajem sie dopingujecie oraz wspieracie w ogródkowych zmaganiach.
Moje siostry też maja przydomowe ogródki ale moja pasję i zamiłowanie do roślin uważają za fanaberie. Owszem podoba im się ogród ale uważają, że ze wszystkim przesadzam.
Ławeczki to ja mam już 3, pod pergolą z różą i clematisami jest jeszcze jedna, jak ja to mówię historyczna, przywędrowała za nami z małego ogródeczka w ROD, mąż ją w tym roku odnowił i będzie nam jesszcze długo służyła. A z ławeczki na placyku podglądam prawie cały ogród, a po południu panuje tam fajny chłodek
Popatrzę gdzie u Ciebie można by wkomponować ławeczkę, miejsce na pewno się znajdzie
pozdrawiam serdecznie
renatamama3 20:02, 30 cze 2013

Asiu ,placyk wyszedł uroczy,na ławeczce ,mogą usiąść 3 osoby i podziwiać ,podziwiać ogród ,a nie chciałaś tam takiej ławeczki jak mamy obie.pozdrawiam