Pokaż Sebku te swoje, może nie jest tak źle
Phantomy z patyków (wiosna 2014) będą miały 6-8 kwiatów. Ale patyki dostałam od koleżanki bardzo solidne to i krzaczki od razu mocniejsze.
Jak wiosną tnę hortensje to patyki od razu do wody. Po wypuszczeniu korzonków wędrują do doniczek z ziemią i tak zostawiam do następnej wiosny. Na zimę dołuję w moich skrzyniach warzywnych.
Możesz patyki wtykać od razu do ziemi na rabatach ale ja wolę mój sposób.
Te na poprzednim zdjęciu są z wiosny 2014.
Znalazłam fotki z rozmnażania hortensji
Białe punkty to miejsca gdzie wyrosną korzonki.
Super Kasiu
Jak kupiłam swoje pierwsze limki to były za wysoko przycięte. Skróciłam a patyki od razu poszły na rozmnożenie. Teraz to jż dorodne krzaczki.
Muszę się rozejrzeć za Silver Dollar, najchętniej wyprowadzoną na wyższej nodze.
Wszystkie inne u mnie dostępne, a tej odmiany jeszcze nie spotkałam.
Asiu- ja też poluje na nią. w gazetce lidla wyczytałam w czwartek mają być bukietowe w odmianach, jak nie w naszym L, to może w Białołęce będą tam zaczynam rehabilitacje w środę i co dzień.
Jakie jeszcze mogą być odmiany co nie różowieją kwiaty?
Jak żyjesz w tych upałach? g. 20 wychodzę do podlewania i po 24 wracam.
Wczoraj pierwszy raz miałam zdarzenie przy podlewaniu z węża po 4godzinach nie chciała lecieć woda, myślałam że silnik nie mógł się włączyć lub spalił. a to pewnie wody brak.
Pompę mamy silną bo jak wiesz, były w użytku i nie było nigdy brak, zawsze pracowały dwie pompy i dwa hydrofory.
Dziś rano skończyłam kropelkowym podlewanie.