Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Viola 22:38, 18 sie 2015

JoannA napisał(a)

Wiolu,
zielono bo codziennie leję ogród do późnej nocy. Dzisiaj wyjątkowo sobie odpuściłam bo od jutra ma być chłodniej.
Różowe
Moja faworytka to Eden Rose
Jako druga Leonardo da Vinci
Abraham Darby pozytywnie mnie zaskoczyła. Kwitnie niestannie od czerwca i ten cudowny zapach.
Maria Curie wyjątkowa twardzielka, u mnie od ubiegłego roku
Malinowe
Red Leonardo...
Ascot i Piano przypala mi na słońcu ale to golaski z wiosny, zobaczę jaki będzie drugi sezon.

Asiu, dzięki za odpowiedź, Leonardo na 100 % kupuję , zastanawiam się nad Eden Rose, Abrahama muszę zobaczyć w necie bo nie znam chyba i Marię Curie. Piano chyba za czerwony dla mnie, chociaż też zerknę. Ascot u mnie za tujami, tuje troszkę zacieniają, Ascot nie do pobicia, moja number ONE na tę chwilę
Agania 18:05, 20 sie 2015

JoannA napisał(a)

Aganiu,
tylko czy te nasionka przy takich upałach zdążą dojrzeć i będą si nadawały do wysiewu?
Za pochwałę ogródka dzięku Buziole

Joasiu zbieram nasionka po raz pierwszy to dzięki Tobie i wiem , że nie żałuję pomimo braku szklarni, ale jak możesz mi pomóc w tej szutce to proszę nie zapomnij o mnie.....trzymam kciuki za deszcz
buziaczek
Skula 20:16, 20 sie 2015

i ja może pozbieram nasionka ?
co prawda Twoje stipy zimują u mnie jak szalone i dosłownie wszystkie jak jeden mąż rosną jak szalone nie chce mi się wierzyć że mogłyby zmarznąć
ale zabezpieczyć się warto
a teraz niespodzianka....
kupiłem kilkanaście cebulek tulipanów ...
to pod wpływem chwili i wspomnień - mój Dziadek był wielkim pasjonatem ogrodów i hodowcą tulipanów
miał ich cały ogród , hodował je, krzyżował i wymieniał się cebulkami z podobnymi sobie na całym świecie
aż wstyd się przyznać ale ja zupełnie nie wiem jak się do tego zabrać - kiedy je posadzić i jak głęboko , odlewać , czy zostawić samopas....
aaaaaa- przypomniały mi się czosnki !
gdzie można ich szukać ?

pozdrawiam oczywiście
JoannA 21:33, 21 sie 2015

katarzynkak napisał(a)
ależ cudnie...

Dziękuję Kasiu
Roślinki cierpią z powodu suszy jak u wszystkich ale staram się je trzymać w dobrej formie.
pozdrawiam
JoannA 21:34, 21 sie 2015

Viola napisał(a)

Asiu, dzięki za odpowiedź, Leonardo na 100 % kupuję , zastanawiam się nad Eden Rose, Abrahama muszę zobaczyć w necie bo nie znam chyba i Marię Curie. Piano chyba za czerwony dla mnie, chociaż też zerknę. Ascot u mnie za tujami, tuje troszkę zacieniają, Ascot nie do pobicia, moja number ONE na tę chwilę

Do usług Wiolu
JoannA 21:35, 21 sie 2015

Agania napisał(a)

Joasiu zbieram nasionka po raz pierwszy to dzięki Tobie i wiem , że nie żałuję pomimo braku szklarni, ale jak możesz mi pomóc w tej szutce to proszę nie zapomnij o mnie.....trzymam kciuki za deszcz
buziaczek

Nasionka zbieraj i wysiewaj. Na pomoc zawsze możesz liczyć
Deszczu nadal nie mamy
JoannA 21:37, 21 sie 2015

Skula napisał(a)
i ja może pozbieram nasionka ?
co prawda Twoje stipy zimują u mnie jak szalone i dosłownie wszystkie jak jeden mąż rosną jak szalone nie chce mi się wierzyć że mogłyby zmarznąć
ale zabezpieczyć się warto
a teraz niespodzianka....
kupiłem kilkanaście cebulek tulipanów ...
to pod wpływem chwili i wspomnień - mój Dziadek był wielkim pasjonatem ogrodów i hodowcą tulipanów
miał ich cały ogród , hodował je, krzyżował i wymieniał się cebulkami z podobnymi sobie na całym świecie
aż wstyd się przyznać ale ja zupełnie nie wiem jak się do tego zabrać - kiedy je posadzić i jak głęboko , odlewać , czy zostawić samopas....
aaaaaa- przypomniały mi się czosnki !
gdzie można ich szukać ?

pozdrawiam oczywiście

Zbierz trochę nasion stipy i wysiej w lutym. Ta młoda stipa ładniejsza to wymienisz wiosną.
W sprawie tulipanów i czosnków info u Ciebie.
pozdrawiam
Donia72 14:03, 22 sie 2015

Joasiu, kupiłam sobie stipę i nie mam pojęcia, gdzie ją posadzić
Kasya 14:21, 22 sie 2015

moge tu ci wrzucic fotki ?
jak obejrzysz to moge usunac

sa polar bear i s.dollar tez
male doniczki po 17 a 5 litrowe po 30

byly tez ladne krzaczki sundae fraise

duze doniczki s.dollar chyba, polar bear podobne krzaki

male sundae fraise
wiunia 20:04, 23 sie 2015