Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

JoannA 19:47, 25 sie 2015

Kasya napisał(a)
Mam trochę jezowek, sama nie wiem ile bo jeszcze nie kwitną
Ale napewno zmieszczę jeszcze bo widzę ze to żelazne kwiatki

Oki, jeżówki zostawię bo przy tych rewolucjach pewnie bym nadwyżki wyrzuciła.
Juz po deszczu, ogród podlany nawet nieźle, a na niebie pojawiła się przez moment podwójna tęcza. Jutro super pogoda.
Donia72 20:46, 25 sie 2015

Joasiu, ale podoba mi się Twój placyk z ławeczką. Bardzo fajnie zaplanowany. Mi jeszcze marzy się ławeczka przy dawnym "małpim gaju", chociaż mój mąż twierdzi, że przesadzam z tymi ławkami Dziś trochę ogarniałam na rabatach, poprzycinałam roślinki, podzieliłam red barona i musiałam płukać kamienie
A z tymi jeżówkami, nie wiem....ja wyjeżdżam 9 września i jadę na miesiąc. Chyba musimy poczekać
JoannA 20:54, 25 sie 2015

Donia72 napisał(a)
Joasiu, ale podoba mi się Twój placyk z ławeczką. Bardzo fajnie zaplanowany. Mi jeszcze marzy się ławeczka przy dawnym "małpim gaju", chociaż mój mąż twierdzi, że przesadzam z tymi ławkami Dziś trochę ogarniałam na rabatach, poprzycinałam roślinki, podzieliłam red barona i musiałam płukać kamienie
A z tymi jeżówkami, nie wiem....ja wyjeżdżam 9 września i jadę na miesiąc. Chyba musimy poczekać

Ławeczek nigdy nie za dużo Doniu. Lubię sobie czasem przysiąść i patrzeć na ogród. Mam 3 usytuowane w różnych zakątkach ogrodu i ze wszystkich korzystam. Ale to miejsce z placykiem żwirowym najbardziej lubię bo widać stąd cały ogród. Gdybym tylko miała więcej czasu tam przycupnąć
A jeżówki to może zdążę jeszcze przed Twoim wyjazdem wysłać. Może po niedzieli się ochłodzi to wyślę, teraz za duże upały zapowiadają. A jak się teraz nie da to wczesną wiosną jak tylko zaczną wychodzić z ziemi wyślę. Jak dla Ciebie będzie wygodniej?
Donia72 21:04, 25 sie 2015

Joasiu, ja się podstosuję pod Ciebie Kiedy będzie Ci wygodnie.
A za ławeczką znowu się rozejrzę na wyjeździe, może jakieś rabaty będą
JoannA 21:07, 25 sie 2015

Donia72 napisał(a)
Joasiu, ja się podstosuję pod Ciebie Kiedy będzie Ci wygodnie.
A za ławeczką znowu się rozejrzę na wyjeździe, może jakieś rabaty będą

Oki
Jak się schłodzi w przyszłym tygodniu to wysyłam. Zdążą dojść przed Twoim wyjazdem.
Donia72 21:13, 25 sie 2015

:
Biorę się za prasowanie
yolka 22:53, 25 sie 2015

Jejciu jak dla mnie to Twój ogród jest cudowny, a ty zmiany szykujesz. Jesli chodzi o zmniejszenie trawnika jestem za
Pozdrawiam
JoannA 22:58, 25 sie 2015

yolka napisał(a)
Jejciu jak dla mnie to Twój ogród jest cudowny, a ty zmiany szykujesz. Jesli chodzi o zmniejszenie trawnika jestem za
Pozdrawiam

Dawno się nie sponiewierałam w ogrodzie to mnie nosi
Prawda że trawnika za dużo?
pozdrawiam
ania_wesola 10:31, 26 sie 2015

Asiu przejrzałam Twój wątek, ogród masz piękny. Będę podglądać
polinka 11:25, 26 sie 2015

JoannA napisał(a)

Kasiu, nic nie kupuję bo mam dużo własnych siewek; rozplenice, jeżówki, tojeść purpurową i lawendę. Ładnie wyrosły mi sadzonki przetaczników. Turzyce i żurawki mam własne do podziału. I hortensje ukorzenione z patyków musze gdzieś sensownie posadzić bo wcisnięte między trawami. Dokupię jakieś róże.
Na tym zdjęciu widać że ta rabata przy szopie sąsiadów zdecydowanie za wąska w stosunku do trawnika. I chcę wyprostować te fale więc czeka mnie zrywanie darni.

Już nieraz mówiłam po co mi to pole golfowe Wolę szerszą kolorową rabatę. Jak Andrzej wróci z sanatorium to mnie chyba zamorduje, że mu trawnik skubnęłam
Po prawej stronie ławeczki planuję dosadzić róże, najlepiej gdyby były pachnące ale chyba zdecyduje się na Artemis. A może Pastella? Podpowidzi mile widziane
Taki jest plan, a co z tego wyjdzie czas pokaże. I jak zdrowie pozwoli.

Piękne ujęcia ogrodu! Wszystko zielone, soczyste!