Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

JoannA 19:03, 12 lut 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Mam mieszane uczucia odnośnie róż.
Kiedy kwitną, wielbię je miłością bezgraniczną. Kiedy mam je ciąć, aż się wzdrygam.
Z zamówionych przez Ciebie róż mam tylko doktorka. Ma niespotykanie aksamitne płatki, piękny kolor i zapach. Największym jednak plusem jest brak kolców.
Pozdrawiam serdecznie

Haniu
Dla różyczek gotowa jestem się poświęcić Dla mnie gorsze są berberysy i jak mam je ciąć to się dopiero wzdrygam.
Czy doktorek musi rosnąć w półcieniu? Trochę się naczytałam i teraz myślę nad miejscówką dla niego.
Pozdrawiam
JoannA 19:09, 12 lut 2017

eda napisał(a)

Piękne widoczki wszyscy tęsknimy bardzo bardzo ale czekamy cierpliwie czas leci jak szalony zaraz pstryk będzie i wiosna i będziemy grzebać w ziemi sobie ha ha buziaki miłej niedzieli życzę

Jak miło że zajrzałaś Edyś
Grzebać w ziei to ja chyba zacznę w maju bo u mnie wszędzie biało i zaspy śniegowe.
Nawet nie moge podejrzeć jak przezimowały niektóre roślinki bo wszystko pod grubą warstwą śniegu. Niedziela niezbyt przyjemna bo wietrznie, a w nocy wietrzysko aż dudniło na dachu.
Miłego wieczorku
eda 19:35, 12 lut 2017

Aj u mnie nie ma już śnieegu wszystko znikło ale też zimno wietrznie czekamy w ciepełku mam nadzieję że roślinki śpią i maja ciepło śliczny widoczek i te jeżówki ale kolor miłego wzajemnie
JoannA 19:39, 12 lut 2017

asiak napisał(a)
Piękna ta Leonardo

Witaj Asiu
Nie da się ukryć że piekny. Skradł moje serce od pierwszego wejrzenia.
Zostawiam Ci taki widoczek

JoannA 19:52, 12 lut 2017

eda napisał(a)
Aj u mnie nie ma już śnieegu wszystko znikło ale też zimno wietrznie czekamy w ciepełku mam nadzieję że roślinki śpią i maja ciepło śliczny widoczek i te jeżówki ale kolor miłego wzajemnie

No śniegu mamy po kolana to roslinkom raczej ciepło, ale ja już się niecierpliwię. Szczególnie jak widzę że dziewczyny już działają w ogrodach.
Buziaki
JoannA 20:01, 12 lut 2017

Zdecydowanie wolę takie fotki
JoannA 20:05, 12 lut 2017

eda 20:07, 12 lut 2017

Oooooooooo u Ciebie ciepło roślinkom jajku u mnie tylko tam gdzie na ciapałam z Lenką a tak to pusto o to nasza górka

eda 20:08, 12 lut 2017

oo jakie piękne Hortki
JoannA 20:12, 12 lut 2017

eda napisał(a)
Oooooooooo u Ciebie ciepło roślinkom jajku u mnie tylko tam gdzie na ciapałam z Lenką a tak to pusto o to nasza górka

Oj...to nawet bałwanka ulepić nie można.
Przyjedźcie do nas Edyś z saneczkami, bo ja już z takich zabaw wyrosłam, a na wnuki wciąż czekam Gorka już prawie usypana bo śnieg z podjazdu wyrzucamy na zewnątrz.
Szkoda że nie mogę posłać Ci troszkę tego śniegu.
Roślinkom ciepło, ale kiedy to się rozpuści. Pod spodem skorupa lodowa.