a no wlasnie mi sie tak wydawalo ze nie masz...
ja tez kiedys nie lubilam ale jak sie naogladalam to tak mi sie spodobaly ze mysle gdzie wcisnac jeszcze jedną
a co do rabatki to ja wlasnie robie rododendrony + wrzosy + trawy
rodki z zeszlego roku, wrzoski wlasnie posadzone i czekam jeszcze na trawki
Co to jest Darek Kąsek?
Co jeszcze dostałeś od Iwony?
Krzysztof, kanciki jak brzytwa.
Trawy w ogrodzie to jest to
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
czytając dzisiaj Twój post dotarło do mnie i uświadomiłem sobie jak ewaluowało moje wyobrażenie ogrodu
od początku chciałem mieć w nim proste linie i bardzo się zarzekałem i upierałem przy nich i z wielką niechęcią patrzyłem na inne realizacje
tzn łukowate rabaty
taka tez , tzn w prostych liniach powstała pierwsza i zarazem najstarsza rabata - za domem , wzdłuż ogrodzenia
pozostanie ona w tej formie bo i miejsce i jej "zaawansowanie" i wielkość roślin nie pozwala na ich swobodne przesadzanie
pierwszym symptomem i światełkiem w tunelu był projekt kostki i podjazdu
bo jeśli opaska wokół domu to linie proste, to już całą resztę widziałem w łukach
wiele godzin przymierzałem się do tego projektu i wiele rysunków zrobiłem i zdecydowałem się jednak na taki jaki jest obecnie kształt
no i się zaczęło
a potem to już poszło po kolei
i idzie ciągle dalej i już po łukach
tylko coraz mniej trawy , ale tak sobie pomyślałem że już po skończeniu wszystkich rabat , a jest ich w głowie jeszcze kilka, poprawię trawnik - tzn gruntownie go odmłodzę i jeszcze raz wysieję
Ja wiem, że za roślinki nie należy dziękować, żeby nie zapeszyć, bo nie będą rosły (taki przesąd)
Ale Toszka jest the best, nie można niepodziękować
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Chyba Skula hortek mieć nie będzie... jak był u mnie to patrzył na nie z wyrazem oczu kota przed kąpielą
I jeszcze go chyba utwierdziłam w tym przekonaniu powtarzając słowa mojego M na temat "przypudrowanego" koloru limek... metafora była dość szokująca, i nie ma co dużo gadać - adekwatna do miejsca zamieszkania