Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodniczka i jej mały ogródeczek

Ogrodniczka i jej mały ogródeczek

anna_g 20:51, 27 lut 2014

Jolu pozdrawiam Obejrzałam klona Flamingo - bardzo ciekawy i ładny - ciekawe czy bardzo delikatny....? Ja swojego klona załatwiłam na śmierć niestety w zeszłym roku.... i siem teraz trochę kloników obawiam.... bo im nie chcę krzywdy robić....
Pola 20:53, 27 lut 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Jolu Bogusia miała być u mnie A spotkanie może być znów jak się odremontuję

A widzisz Gosiu, teraz siem kapłam
Pola 20:55, 27 lut 2014

anna_g napisał(a)
Jolu pozdrawiam Obejrzałam klona Flamingo - bardzo ciekawy i ładny - ciekawe czy bardzo delikatny....? Ja swojego klona załatwiłam na śmierć niestety w zeszłym roku.... i siem teraz trochę kloników obawiam.... bo im nie chcę krzywdy robić....

Aniu toś mnie zmartwiła, a mnie się tak podoba klonik, ale jeszcze myślę nad klonikiem Variegatus ...
Aniu a co się stało z twoim .....
anna_g 22:31, 27 lut 2014

Jolu ja nie miałam takiego - Flamingo. Miałam atropurpurea. I pewnie wszystko byłoby dobrze tylko... kupiłam go rok wcześniej i zostawiłam w donicy, przechowałam w piwnicy przez zimę i potem wysadziłam... no i to źle zrobiłam, bo go nie zahartowałam od słońca - chyba bo w sumie to kilka dni był już wyniesiony z tej piwnicy i hartowany na ogrodzie... Posadziłam w miejscu dość słoneczny, potem przyszedł deszcz, potem słońce - popaliło mocno liście, zdechły wszystkie... przesadziłam go z powrotem do donicy i całkiem szlag go trafił... Tak, że nie przejmuj się - to była moja wina... A klony są prześliczne wiec warto miec u siebie. Tyle, że ja to jestem jeszcze marny ogrodnik Sorki że Cię nastraszyłam... Buziolki
Pola 23:33, 27 lut 2014

Aniu ja też początkująca ogrodniczka.... będę na klonika polować i spróbuję posadzić może się uda...
Jutro dzień w ogrodzie bo trzeba grunt pod nowe nasadzenia przygotować... Przesadzania mam dużo ...
Milka 16:37, 28 lut 2014

anna_g napisał(a)

Flamingo jest bezobsługowy
Milka 16:38, 28 lut 2014

Pola napisał(a)
Znalazłam wreszcie drzewko, które będzie pasowało do mojego ogrodu haaaaa klon jesionolistny Flamingo będzie super....

On rośnie u mnie, jest olbrzymi ale i piękny, możesz go formować i ograniczać wzrost, jest bezproblemowym drzewem, ja osobiście jestem nim zachwycona, choć na forum nie budzi entuzjazmu
Pola 17:09, 28 lut 2014

irena_milek napisał(a)

On rośnie u mnie, jest olbrzymi ale i piękny, możesz go formować i ograniczać wzrost, jest bezproblemowym drzewem, ja osobiście jestem nim zachwycona, choć na forum nie budzi entuzjazmu

Irenko, klonik będzie tylko jeszcze myślę czy nie posadzić variegatus bo troszkę mniejszy.... Dziś w ogrodzie działałam cały dzień....miejsce pod cisy zrobione po jednej stronie miejsce pod klonika też ... po tej zimie to człek bez kondycji... Jutro ciąg dalszy...
Milka 17:16, 28 lut 2014

Widziałam te klony szczepione na pniu i cięte w kule, też cudne
Mój ma listki w kolorze biało, różowy, jasna i ciemniejsza zieleń, śliczny
To kawał pracy zrobiłaś, ja na razie tylko 10 cisów dokupiłam na murek przy schodach i przy ławce, ale będę jeszcze dobierać duże okazy, ale później, jak wyjdę z remontu, prawie finisz w domu
iwonaal 20:31, 28 lut 2014

Jutro Gardenia, więc nic nie zrobię a przesadzania mnóstwo. Pa