Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Ogródek Hanusi - kolejny sezon

pilchova_anna 21:28, 24 kwi 2013

Haniu , pozdrawiam . U nas juž tež wiosna .
hanka_andrus 21:48, 24 kwi 2013

Anulko! Dziękuję za Twoją wiosenkę! Znajomy wodnik pilnuje obejścia! A koło sasanki co tak pięknie kwitnie? Goździki?
Wiosna u nas dopiero od tygodnia, ale śpieszy się ostro, żeby zdążyć na czas ze wszystkim.
Krokusy,ranniki już przekwitły. Od śniegu kwitły tydzień i już po nich. Teraz zawiązują nasiona.

an_tre 22:42, 24 kwi 2013

Dla Hanusi do podusi miękka sasanka

Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
hanka_andrus 22:49, 24 kwi 2013

Dziękuje Anuś! Miałam taką jeden rok. Potem mi zmarzła? Nie spodobało się? Białe i fiolet kwitną.
aneta230972 23:53, 24 kwi 2013

Witaj Haniu. Pomidorki i papryka ( zaprawione rumiankiem wg Twoich uwag) rosną sobie ładnie na parapecie.Cieszą mnie te moje maluchy ponieważ to moje pierwsze takie poczynania .
Haniu z tego co pamiętam to masz chyba u siebie w ogrodzie borówkę amerykańską. Powoli rozglądam się za ok. 10 krzaczkami. Oczywiście było by fajnie gdyby były już takie odchowane a nie 20-30cm. Przed momentem na all.... znalazłam taką ofertę:

http://allegro.pl/borowka-amerykanska-jersey-12-letnia-i3168624372.html

Na sprzedaż są krzaczki odmiany jersey 12-letnie, wys. 150cm w cenie 22 zł.
Warto czy raczej nie warto kupować?
alinak 23:58, 24 kwi 2013

Haniu wpadam do ciebie żeby naładować baterie dobrą energią .......ty wiesz że masz jej dużo
monteverde 23:59, 24 kwi 2013

Haniu wiosnę masz na całego jak już żonkile kwitną
hanka_andrus 06:28, 25 kwi 2013

aneta230972 napisał(a)
Witaj Haniu. Pomidorki i papryka ( zaprawione rumiankiem wg Twoich uwag) rosną sobie ładnie na parapecie.Cieszą mnie te moje maluchy ponieważ to moje pierwsze takie poczynania .
Haniu z tego co pamiętam to masz chyba u siebie w ogrodzie borówkę amerykańską. Powoli rozglądam się za ok. 10 krzaczkami. Oczywiście było by fajnie gdyby były już takie odchowane a nie 20-30cm. Przed momentem na all.... znalazłam taką ofertę:

http://allegro.pl/borowka-amerykanska-jersey-12-letnia-i3168624372.html

Na sprzedaż są krzaczki odmiany jersey 12-letnie, wys. 150cm w cenie 22 zł.
Warto czy raczej nie warto kupować?

Ja bym takich starych nie kupowała. Widać,że są z plantacji i już na starcie trzeba byłoby je scinać do korzenia,żeby się przyjęły po przeprowadzce. A i koszt transportu takich dużych wzrasta podwójnie.
Poszukaj w okolicy jakiejś kwiatowo warzywnej giełdy i tam kup.Najlepiej kilka odmian. Bo owocują w różny sposób, różnica dochodzi do 2 tygodni. Kup takie w doniczkach. Jak zobaczysz mech na doniczkowej glebie, znaczy ro ,że nie były kopane przed sprzedażą, te przyjmą się na pewno.
Owoce już w przyszłym roku. Co do typowania odmian? Ja mam bez nazw, ale to stare odmiany. U mnie już 20-letnie.
hanka_andrus 06:36, 25 kwi 2013

Już się wszystko wzięło do kwitnienia. Ale drzewa dopiero nabrzmiewają. Tylko wszystko tak szybko startuje s tym roku , to dzień ,dwa i się zazieleni.
Wczoraj wykorzystałam grillowników do poszerzenia wejścia na trawnik, i przesadzenia jednej róży okrywowej.
W nagrodę miałam cudowne popołudnie. tylko porządkowe po robocie.

miodunka

ostróżka

orlik

stokrotka samosiejka

hanka_andrus 06:41, 25 kwi 2013

alinak napisał(a)
Haniu wpadam do ciebie żeby naładować baterie dobrą energią .......ty wiesz że masz jej dużo

Alinko! Ładuj,kochana , nawet całą wywrotkę!Wy u mnie ładujecie, ja u innych, i tak to już jest, a że w przyrodzie nic nie ginie, tylko zmienia właściciela, to już do tego się przyzwyczaiłam.
Dziś sprawy organizacyjne w domu.
Do ogrodu jutro znowu. Oby pogoda się nie skiepściła. Miłego dnia!