Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Ogródek Hanusi - kolejny sezon

18:49, 02 lut 2014
Haniu, to i do mnie i z powrotem do domu, w ciągu jednego letniego sezonu i w dodatku z pieskiem, dałabyś radę, a po drodze kilka ciekawych ogrodów mogłabyć odwiedzić

Cieplej już jest zdecydowanie, chyba w tym roku nie będziemy długo czekać na pierwsze pierwiosnki, sasanki, przebiśniegi i tulipany? Posadziłaś te botaniczne odmiany tulipanów, o których myślałaś?
Pozdrawiam z kolorowym akcentem

hanka_andrus 19:10, 02 lut 2014

Iwonko, botaniczne jeszcze przede mną. Nie kupiłam, i nie posadziłam. Dostałam w prezencie inne i zobaczymy co mi z tego wyrośnie. Już nie mogę się doczekać, tak mnie nosi.
Za 25dni szykować się będę na pierwszą wycieczkę do ogrodu. Chyba, żeby już było ciepło to może i wcześniej. Ja bardzo wielki zmarzluch jestem.
19:23, 02 lut 2014
Ja też Haniu lubię gdy jest ciepło, wiosna chyba szybko nadejdzie, pamiętam, że kiedyś w lutym już przycinałam drzewka i sprzątałam działkę po zimie, a po zachodzie słońca paliliśmy ognisko. Może w tym roku też tak będzie... na razie mam wiele przyjemności z bywania na ogrodowisku, ale nic nie zastąpi możliwości zjedzenia śniadania wśród zieleni i kwiecia, za te chwile dam się pokroić

...tego spaceru po piasku, to Ci trochę zazdroszczę
hanka_andrus 21:12, 02 lut 2014

Ten piasek po zimie to taki zbity i przymrożony jeszcze. Ale spaceruje się świetnie.
Tak śniadanie w ogrodzie to jest to! Oby jak najszybciej!

Owoców na rokitniku już nie ma, wszystko zjedzone.
bogumila 21:16, 02 lut 2014

Haniu...podglądam i serdecznie pozdrawiam.
monteverde 21:18, 02 lut 2014

hanka_andrus napisał(a)
Aniu, jeszcze nie wysiewam. Bliżej końca miesiąca może cokolwiek. Szykuję doniczki na pelargonie, bo w tygodniu będę robić sadzonki.

U mnie jest trochę ale takich wyciągniętych anemicznych czy one nadają się na sadzonki? pozdrówka
Bogdzia 22:14, 02 lut 2014

Miłego tygodnia Haniu.
zbigniew_gazda 22:23, 02 lut 2014

Haniu ale Ci fajnie że nie masz już śniegu. U mnie jeszcze leży i z Barim brniemy w pola po zaspach. Jak będzie tak ciepło jak dzisiaj to 2 dni i po śniegu. Dzięki za wierszyk. Podobno startujesz na pełną parę na forum. No to super. Pozdrowienia.
hanka_andrus 23:17, 02 lut 2014

Zbyszku, Śnieg znikł po deszczach dość szybko. Teraz zostało błoto, i dopóki nie obeschnie do ogrodu nie wędruję, chociaż mnie korci.

23:29, 02 lut 2014
Po dzisiejszym deszczu u mnie śnieg zniknął bez śladu, ale niewiele go było. Zrobiłam pierwsze oględziny roślin i zauważyłam że Coś zjadło mi liście żurawek, bo sterczą tylko łodyżki , a tak poza tym wszystko w porządku. Dość wcześnie pieris zaczyna kwitnąć.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies