Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Selly 11:44, 25 kwi 2014

Byłam Pozdrowienia zostawiam.
Ty pewnie na ogródku... Ja do 15.30 tylko wirtualnie mogę spacerować.
Milka 11:57, 25 kwi 2014

U nas Haniu ciągle leje, ale jest ciepło i rośliny jeśli nie połamane gradem, mają się dobrze, no może jeszcze nie do końca, bo ślimaki zżerają wszystko, młode igły cisów, zjadły mi do cna 2 wielkie kępy żurawek, za noc, normalnie szok, jak rano zobaczyłam, nie mogłam uwierzyć
Ale w sumie fajna pora, nie ma co marudzić, robić swoje, uśmiech nr 5, alleluja i do przodu, miłego dnia
hanka_andrus 13:35, 25 kwi 2014

Sylwio, jestem akurat uziemiona wnuczkowo. Będę chyba jutro w ogrodzie. A ślimory łażą samopas,
i poskrzypki parami szaleją.
Rh zaczęły kwitnienie.
Irenko, nie marudzimy, tylko stwierdzamy fakty. A te jakie są, widać po liściach.
Ale alleluja, też zawsze mówię, bo przecież my żyjemy, a reszta spraw, to tylko dodatek do życia.
Buziaczki dziewczynki.

Selly 14:31, 25 kwi 2014

Chętnie , bym wpadła po jasnotę i nie tylko ale jutro, a właściwie jeszcze dziś wieczorem wyjeżdżam do Torunia. Z jednej strony się cieszę , bo Toruń ładne miasto , ale z drugiej strony serce boli mnie , że muszę ogród na jeden dzień zostawić. A tu jeszcze ma być taka cudna pogoda !!!
Zatem pozdrawiam i zazdroszczę ,że jutro będziesz w ogródku urzędować.
A w przyszłym tygodniu też masz silne więzi w wnuczkami?
zbigniew_gazda 14:57, 25 kwi 2014

Kukam co u Hani- a tu chwilowa przerwa od ogródka. Bardzo zdrowy Rh. U nas teraz zaczęło padać. No i dobrze. Pozdrowienia.
Mirella 15:15, 25 kwi 2014

U mnie też ślimaki wypasione że hej
jotka 15:23, 25 kwi 2014

Haniu, ciesz się i z wnuczkowego dnia, bo uwierz,eże przykro jak nie mozna pomoc. A slimaki obrodzily i u mnie A teraz po tych ulewnych deszczach pewnie sobie ze mnie chichoczą !
Ale jeszcze się spotkamy i wiem czyje będzie "na wierzchu".
Tylko czy moja salata nie zostala już skonsumowana ???
jagoda99 17:13, 25 kwi 2014

Haniu jak juz pieknie u Ciebie no a ta zaba przesliczna
Zostalo mi juz 13 dni i zobacze moja piekna zielona Ojczyzne
pozdrawiam
Milka 17:39, 25 kwi 2014

Piękne wieści z ogrodu, rh w swietnej kondycji i do tego sasanka, u mnie1 tylko zakwitła, chyba przez te ulewy
miłego dzionka wnuczkowego, u nas co jakiś czas dyżury, ale jakie przyjemne
hanka_andrus 19:28, 25 kwi 2014

Nie narzekam na wnuczkowe dyżury, tylko na fakt, że jestem ostatnią deską ratunku na ostatnią chwilę.. Nigdy nie wiem wcześniej, tylko jak już uszykowana do wyjścia, to dzyń dzyń. Ale cóż, taką pracę mają, że do raportu o każdych porach muszą. A wtedy dziecko trzeba przyhołubić. Wyjścia nie ma. Dobrze, że praca jest.

Irenko, dyżury przyjemne, dziś zaliczyliśmy dwugodzinny spacer do pobliskiego lasku i obok plac zabaw.

Sylwio, któregoś dnia po niedzieli się zdzwonimy. Jak już będę na 100 % pewna, że będę w pobliżu.

Jagódko, wpadaj do kraju i ciesz się z rodzinką, a może i nad morze gdzie trafisz?

Jolu, Mirello, ślimakom nie darowuję, tak jak i poskrzypkom.

Zbyszku,nie mam co pokazywać, ostatnio wszystkie fotki zepsułam, Już i okulary nie pomagają na mój sokoli wzrok. Skiepściłam ostrość. Może jutro co ustrzelę z dobrym skutkiem.

Wszystkim życzę sympatycznego weekendu,chociaż czytam, że burzowo będzie.