Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Ogródek Hanusi - kolejny sezon

barbara_kraj... 00:01, 09 cze 2014

hanka_andrus napisał(a)
W myślach Irenko, to my jesteśmy perszingi!
Ale i tak w robocie jesteśmy bardziej zawzięte niż niejedna młódka.
I tego się trzymajmy.

Tu komisja oceniająca przyczepić się nie ma do czego, wręcz odwrotnie na wyróżnienie działka zasługuje: barwnie, czysto, nawet ścieżki wychuchane

hanka_andrus napisał(a)
Jolu, Bożenko miło,że chwalicie, mój ogródek do Waszych to jak karzełek do wielkoluda, ale jest mój, i go lubię mimo uciążliwości cielesnych. Gdybym go nie miała,już pewnie tylko sufit bym oglądała, a tak, i pod czaszką w normie i nogi jako tako się sprawują, a i ogród do najgorszych nie należy.

Podpisuje się obiema rękoma pod Twoim stwierdzeniem, bo i ja jestem tego samego zdania
Zawsze powtarzam mojemu eMowi, że działka to moje życie
hanka_andrus 00:08, 09 cze 2014

jotka napisała

Czekam na burzę lub choćby deszcz, bo powietrze się ruszyło

U mnie właśnie się ruszyło do tego stopnia,że błysnęło,grzmotnęło i polało siarczyście.Niedługo, ale solidnie. Ile się zostanie w glebie, nie wiadomo.
Ale ulga w powietrzu wyraźna.
hanka_andrus 00:12, 09 cze 2014

Komisji nie widziałam, chyba, że incognito kto się przemykał.
Za wszystkie Wasze miłe słowa dziękuję i do łóżka się odmeldowuję.
eda 08:17, 09 cze 2014

hanka_andrus napisał(a)

Dla wszystkich mających ochotę zabłądzić do mnie...

Zawsze ... piękny i pachnie anielsko bardzo lubię buźiaki Hanuś
igacz3 08:58, 09 cze 2014

Witam wszystkich1
haniu mam pytanie, posadziłam brokuły , sadzonki kupiłam gotowe, zaczęły pięknie się zawiązywać główki, i nagle 3 z 6 zaczęły kwitnąć, poszły głowki do góry i pękły żółte kwiatki, z nich już pewnie nic, ale dlaczego tak sie robi, czy powinnam jakoś szczególbnie ich pielęgnować? jeden też tak kalafior wykwitł, ale reszta na razie ładnie się rozwija. Poradź proszę .
Iga
hanka_andrus 09:13, 09 cze 2014

Igo,w sprawie brokułów i kalafiorów nie poradzę,niestety. Sama w ub. roku wysadziłam kilka brokułów i miałam podobną sytuację. Myślę,że nasłonecznienie ma tu znaczenie. Zbyt wysoka dawka słońca i nie mamy główek tylko gałązki. Podobno w warunkach amatorskich lepiej sadzić te rośliny na zbiór jesienny. Ale z uwagi na bielinki, odpuściłam sadzenie kapustnych.
Kasya 18:38, 09 cze 2014

Haniu, jakiej wielkosci sa kwiaty orlikow pełnych ?
Wlasnie mi zakwitly i kwiatki sa tak malutkie ze ledwo widoczne
Maja 1,5-2 cm wielkosci..
Pamietam ze kiedys widzialam znacznie wieksze orliki...czy nie ?
jula81 18:46, 09 cze 2014

Haniu zobacz moje gożdziki i powiedz mi czy one są jednoroczne? właśnie już przekwitają (na zdj. w rozkwicie ) i nie wiem co z nimi robić.Czy bedą powtarzać kwitnienie?

hanka_andrus 20:18, 09 cze 2014

Kasiu, orliki pojedyncze są większe od pełnych. Ale te pełne też nie są mikrusami. Zależy od stanowiska, nasłonecznienie,wilgoć i nawozy.
Najlepiej jak rosną od siebie w oddaleniu. Jak za gęsto to mizernieją.

Julko, czy te goździki kupowałaś , czy masz z siewu?
M<nie wyglądają na wieloletnie goździki sine. Mam taką odmianę o krótkich łodyżkach kwiatowych.
hanka_andrus 20:20, 09 cze 2014

Goździk siny nie powtarza kwitnienia, Możesz ściąć zawiązane nasionka, a krzaczki wysadzić na rabatkę. W przyszłym roku znów zakwitną.