Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Basilikum 17:29, 03 lis 2015

fajnie, ze mialas piekne przedpoludnie i, ze bylo cudnie
u nas tez slonko po oczach dawalo ale ja swoj ostatni dzien urlopu spedziulam na sprzataniu i po domu krzataniu. W ogrodzie tez bylam ale krotko.
kamila66 17:44, 03 lis 2015

hanka_andrus napisał(a)
Kamilo pewnie, że jest. Najlepsza metoda uschnięty bardzo badylek z pozostałością kwiatu zakopać w wiadomym miejscu i oznaczyć. Wiosną na bank będą siewki.

Haniu przepraszam za "Hanki" co ja napisałam to nie wiem
Dziękuję za radę, jak zeschną to tak zrobię, póki co trzymają się nieźle
jola54 18:25, 03 lis 2015

Ja też dzisiaj w ogrodzie szalałam
ale fotek nie pstrykałam.....
Pozdrawiam Haniu jesienie.....u mnie dzisiaj słoneczko, więc grabiłam liście, paliłam suche łęty, sadziłam krokusy hiacynty i tulipany! zdążyłam.

Ech Haniu! my jesteśmy zwinne!...buziaki!
hanka_andrus 18:26, 03 lis 2015

Trawka- rozplenica z lewa i z prawa.

miskant malepartus

pęcherznica

[
hanka_andrus 18:46, 03 lis 2015

Jolu, zwinne, zwinne! Bo już Święty Marcin w opłotkach, I Hubertus odtrąbiony, już nie czas patrzeć na zagony. Z Kasi Bawarki przykład trzeba brać, i na święta jakieś cuda trzeba przysposobić. Każdy wg swoich możliwości.

Została mi do zrobienia szklarnia, ale ją mogę uporządkować i w chłodny dzień. Teraz tam podsychają wykopane dalie. Muszę je szybko do domu przetransportować.

Joku 19:49, 03 lis 2015

hanka_andrus napisał(a)
Kamilo pewnie, że jest. Najlepsza metoda uschnięty bardzo badylek z pozostałością kwiatu zakopać w wiadomym miejscu i oznaczyć. Wiosną na bank będą siewki.

Niezły masz sposób. Muszę koniecznie wypróbować.
hanka_andrus 20:25, 03 lis 2015

Witaj, Jolu. Sianie w rządku i nadmierna opieka czasami nie daje rezultatów. A takie mimowolne zakopanie nasion jest nieraz skuteczniejsze.
W naturze nasiona też w różny sposób docierają do miejsca do życia,
Oczywiście w takich wychuchanych ogródeczkach nie ma miejsca na przypadkowość, ale ja sobie na tę dowolność pozwalam, wiosną tylko koryguję, jeżeli co wyrosło nie tam gdzie mi pasuje.

marzena 21:11, 03 lis 2015

bardzo słoneczne/optymistyczne jesienne fotki z ogrodu
ale okazała rozplenica, ja czekam na takie rozmiary mojej kupionej późnym latem - pewnie za rok tak będzie...
an_tre 22:31, 03 lis 2015

hanka_andrus napisał(a)
Dziś pogoda się wyklarowała,
Hanusia słońcem po oczach dostała,
i w te pędy pognała do ogrodu,
mieli coś kombinować z wodą.
Ale w końcu jeszcze cieknie z kranu.
Myślę: Rodki wody dostaną!
Polałam im pod korzenie,
może jeszcze nie przyjdzie oziębienie?

Pół zagonka skopałam,
liście zgrabiłam,
fotki pstrykałam,
I tak minęło przedpołudnie.
Mówię Wam: Było cudnie!

pięknie Haniu i na temat

Pozdrawiam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
eda 10:02, 04 lis 2015

Przyleciałam na fotki słoneczno jesienne i spotkałam radosny wierszyk ucieszyłam się z tego i z tego bo dziś biało wszędzie ...
Miłego dnia Hanusia