Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Gabriela 21:34, 13 lut 2016

Ja też czekam na Twoje krokusy. Jeszcze u mnie końcówek nie wystawiły, nie spieszą się. Rosną obok przebiśniegów, a te już w pełnym rozkwicie mimo śniegu, który jeszcze dzisiaj tu i owdzie leży.
Pled mi się też podoba, chętnie bym się w niego otuliła, bo ja lubię ciepełko.
an_tre 21:41, 13 lut 2016

hanka_andrus napisał(a)
Kochani, 4 miesiące nie próżnowałam, działkowy kocyk wydziergałam.

Komu, komu, bo ide do domu?

Haniu ja też przypomniałam sobie, że umiem dziergać na szydełku, ale robiłam rzeczy dużo mniejsze gabarytowo, chociaż takie jak twoje arcydzieło od lat mi chodzi po głowie
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
hanka_andrus 22:10, 13 lut 2016

Aniu, Stopniowo wydziergasz. Nie musi być natychmiast. Najważniejsze zgromadzić materiał i mieć potem wyobraźnię. Na taki kocyk potrzeba około 200 części. Zależy jakie duże części zrobisz. Możesz przeliczyć jaki chcesz szeroki i długi. Moje kwadraty są mniej więcej 10 x 10cm
Rumianka 22:18, 13 lut 2016

Hanuś, piękny kocyk wydziergałaś...Lubię takie rzeczy...Kiedyś miałam mnóstwo takich poduszek, ale rozdane,,,Pozdrawiam...
an_tre 22:24, 13 lut 2016

hanka_andrus napisał(a)
Aniu, Stopniowo wydziergasz. Nie musi być natychmiast. Najważniejsze zgromadzić materiał i mieć potem wyobraźnię. Na taki kocyk potrzeba około 200 części. Zależy jakie duże części zrobisz. Możesz przeliczyć jaki chcesz szeroki i długi. Moje kwadraty są mniej więcej 10 x 10cm
takie dzierganie dobrze robi, można rozmawiać, oglądać tv, kawkę wypić, ale o klikaniu na forum nie ma mowy, trzeba wybrać i stąd pewnie mnie tak mało ostatnio było
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
hanka_andrus 22:38, 13 lut 2016

2 rzeczy na raz można tylko w kościele. Modlić się i rękę po wsparcie wyciągnąć. Gdzie indziej, to się raczej nie da.

Aniu, tak to już jest, że zabijamy czas robótkami, żeby w okno nie patrzeć zimą, a tu nawet zimy porządnej w tym roku nie było.
Mój ogród przyzwyczajony do bezśnieżnych zim, ale u innych słyszę straty w roślinach.
Ciekawe co ja zastanę 1 marca? @ tygodnie pogoda ma się utrzymać na dotychczasowym poziomie, marne więc szanse na szybkie kwiatki.
Pozdrawiam
an_tre 22:48, 13 lut 2016

hanka_andrus napisał(a)
2 rzeczy na raz można tylko w kościele. Modlić się i rękę po wsparcie wyciągnąć. Gdzie indziej, to się raczej nie da.

Aniu, tak to już jest, że zabijamy czas robótkami, żeby w okno nie patrzeć zimą, a tu nawet zimy porządnej w tym roku nie było.
Mój ogród przyzwyczajony do bezśnieżnych zim, ale u innych słyszę straty w roślinach.
Ciekawe co ja zastanę 1 marca? @ tygodnie pogoda ma się utrzymać na dotychczasowym poziomie, marne więc szanse na szybkie kwiatki.
Pozdrawiam
co roku nas tak straszy ale zawsze jakoś na prawie dobre wychodzi, straty są zawsze, zależne nie tylko od aury, świat zmiennością stoi i dobrze, bo było by nudno
Bogdzia 23:00, 13 lut 2016

Haniu podziwiam , tyle pracy jednak w to musiałas włozyc. Kolory moje ulubione. Piękny.A Ania co zrobiła????
hanka_andrus 23:03, 13 lut 2016

Na Święty Walenty chłop łże jak najęty:
że kocha, szanuje, że w tobie gustuje,
że świata nie widzi, innymi się brzydzi,
serduszka wysyła, i kwiatów naręcza,
o swoim kochaniu bez przerwy zaręcza!
Ale minie data, i uczucie minie,
Do lata zapomni o lubej dziewczynie.
Blichtr wokół świętego, sztucznie hołubiony,
by handel na uczuciu zarabiał miliony!
Żeby zaś zdobyć serduszko dziewczyny,
nie liczy się blaga, tylko same czyny.

Wszystkim forumowiczom życzę prawdziwej miłości!

yolka 08:49, 14 lut 2016

Kocyk piękny, mus nauczyć się szydełkowania, zrobię sobie taki w kolorach beż-popiel, choć krzyżyki jak u Ani z Kamiennego też czekają w kolejce.

Jestem szydełkowy analfabeta, choć na drutach od młodości cuda wyczyniałam (zamiast uczyć się budowy mostów - schowana za wielkim kolegą wydziergałam kilka sweterków.
Dzieciom też wszystko wydziergałam jak były ciężkie czasy. Teraz możemy wszystko kupić, więc podejście do ręcznych robótek się zmieniło.