Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z platanem.

Ogród z platanem.

Loosiuu 12:28, 23 lut 2014

Tawuły przycięte Trawy też przyciąłem, najwyżej jak będą zapowiadać przymrozki to przykryję gałązkami świerków.

Ogólny bilans dodatni, jeśli chodzi o zimę. Jeszcze może wcześnie, żeby to stwierdzić, ale już widzę, że nic nie wymarzło. Miskanty mają zielone przyrosty jeszcze te, które wypuściły jesienią, rozplenice również. Byliny wszystkie ładnie wyglądają, dwuletnie Margaretki lepiej niż na jesień nawet, a do tego Werbena patagońska chyba przetrwała, bo wybija od korzenia!
gusiarz 19:14, 23 lut 2014

Filip, widzę, że wiosna wszędzie zagląda... i dobrze! Po ubiegłorocznej, długiej zimie, aż miło kości grzać w słońcu tak wcześnie
Zielona 21:28, 23 lut 2014

Filip - jeśli przyciąłeś przewodnik, to czy platan po jakimś czasie wypuści nowy? Czy będzie rósł tylko "w kulę"?
Loosiuu 21:45, 23 lut 2014

Na pewno z tych co zostały będą się tworzyć przewodniki, ale będę je tak ciął, żeby się rozchodziły szeroko, a za pare lat postaram się doprowadzić do takiego stanu jak w miastach, że drzewa są ogławiane. Spróbuję zrobić to na tyle umiejętnie, żeby wyszło coś na kształt bonsai, a nie rana na drzewie. W Holandii jest to popularne bardzo.
Madzenka 21:57, 23 lut 2014

Będzie rósł w każdą stronę
Loosiuu 21:58, 23 lut 2014

Tak właśnie mi się zamarzył Naoglądałem się, a teraz wariuję
Zielona 23:27, 23 lut 2014

Ja też oglądam takie podczas wojaży turniejowych I za każdym razem zastanawiam się, do jakiego rozmiaru jesteśmy w stanie w swoich ogrodach ograniczać te olbrzymie przecież drzewa. Będę śledziła. A u siebie mam nadzieję na kompaktowe pokroje i rozmiary Mój to globe.
Magda70 10:53, 24 lut 2014

Loosiuu napisał(a)
Na pewno z tych co zostały będą się tworzyć przewodniki, ale będę je tak ciął, żeby się rozchodziły szeroko, a za pare lat postaram się doprowadzić do takiego stanu jak w miastach, że drzewa są ogławiane. Spróbuję zrobić to na tyle umiejętnie, żeby wyszło coś na kształt bonsai, a nie rana na drzewie. W Holandii jest to popularne bardzo.

Dokładnie...dużo tam takich drzew....i pięknie wyglądają.
Loosiuu 12:56, 02 mar 2014

Pierwsze krokusy kwitną, tulipany wybiły, kocimiętka i bodziszki startują

Loosiuu 12:56, 02 mar 2014

W donicy przed domem posadziłem pomarańczowe bratki. Jeszcze nie mają dużo kwiatów, bo małe z multiplaty