Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z platanem.

Ogród z platanem.

Loosiuu 21:31, 02 lis 2014

Taki ma być Mam na niego plan
Olili 19:48, 06 lis 2014

Madzenka 22:08, 08 lis 2014

Oglądałam dzisiaj platany we Wrocławiu. Jakoś brzydziej się wybarwialy
Loosiuu 15:45, 10 lis 2014

Marzenko, w tym roku wszystko się dziwnie przebarwia. Nie wiem od czego to zależy. W zeszłym roku kolory były chyba intensywniejsze.

A tu grusze, które najpierw zżółkły, żeby czerwienieć. Z dnia na dzień bardziej różowe. Bardzo jestem ich ciekawy, bo zastanawiam się jak w przyszłym roku będą się zachowywać. W nogi dostały dużo porządnej ziemi i przekompostowany obornik. W zeszłym tygodniu dostały paliki.

Iwk4 16:30, 10 lis 2014

Loosiuu napisał(a)
Taki ma być Mam na niego plan

Filip, ty masz plan, ja chciałabym mieć, ale mam za mało miejsca, a tyle drzew mi się podoba. Rewolucje już teraz muszę ostrożnie wprowadzać, bo M myślał, że moje tegoroczne poczynania, to już koniec. Co chwilę mu coś podsuwam, zaczyna się mój M drapać po głowie, hi, hi...
lojalna_ 20:34, 10 lis 2014

To sie nazywa ogród gdzie bez trudnosci mieszci sie 5 duzych pieknych drzew i jeszcze grusze tskie cudne sobie posadziłes ...uuuu serce boli jak sie ma taka mini powierznie . Kolory pieknej jesieni
Viola 21:10, 10 lis 2014

A co tam masz za trawkę pod gruszami, jakaś turzyca ?
Loosiuu 22:47, 10 lis 2014

Iwonko u mnie rewolucje zaplanowane do przodu już Po woli wprowadzam przez brak czasu, więc domownicy dobrze je znoszą Mam miejsca, które chcę zmienić i na razie ich nie planuję, tylko wiem, że muszę coś zmienić. Czasami jakieś pojedyncze rysunki zrobię sobie, ale ogólne, nie dokładne. Dopiero jak przyjdzie pora na dane miejsce zaczynam zmieniać i projektować. Przykładowo teren przed czarnymi sosnami nie będzie ruszany, aż huśtawka nie zniknie. I tak po woli do celu
Loosiuu 22:52, 10 lis 2014

lojalna_ napisał(a)
To sie nazywa ogród gdzie bez trudnosci mieszci sie 5 duzych pieknych drzew i jeszcze grusze tskie cudne sobie posadziłes ...uuuu serce boli jak sie ma taka mini powierznie . Kolory pieknej jesieni

To zaledwie 1200 m2 Drzewa lubię duże i stare i nie boję się ich sadzić. Najchętniej posadził bym jeszcze z 10, ale nie zastawię sobie przecież całego słońca Zrezygnowałem z brzóz, a tak się nimi zachwycałem... Co za dużo to nie zdrowo

Na małych powierzchniach też można sadzić drzewa. Odpowiednie gatunki i cięcie może zapewnić super efekty
Loosiuu 22:54, 10 lis 2014

Viola napisał(a)
A co tam masz za trawkę pod gruszami, jakaś turzyca ?

Turzyca Morrowa 'Ice Dance'. Na wiosnę dojdą rozplenice z podziału i coś jeszcze... na razie nie wiem co dokładnie Może berberysy niskie? Zobaczę...