Specjalnie dla Ciebie Marzenko
To jest 'Hidcote Blue' Co roku tnę ją troszkę niżej nawet, ale w tym troszkę ją wypuszczę wyżej. Mają teraz ok. 10 cm. To chyba ostatni rok i będzie trzeba wymienić na nowe w przyszłym. Widać, że wypuszczają już nowe przyrosty.
Super roślinka. Polecam wszystkim. Bezobsługowa, praktycznie nic nie trzeba z nią robić. Ładnie się rozrasta, dosyć szybko. Pojawia się nagle, jak tylko poczuje ciepło liście szybko zamierają i nie ma z nimi problemu. To są zdjęcia z rana i jestem prawie pewien, że do wieczora jeszcze dużo kwiatów się rozwinie
Piękne roślinki, perfekcyjne cięcie lawendy - półokrągło (ja też tak tnę). W ogrodach robi się z każdym dniem coraz piękniej, boję się, jak my ogarniemy na Ogrodowisku te wszystkie piękne zdjęcia za miesiąc, dwa, kiedy przyroda będzie kipieć? Serdecznie pozdrawiam
Przypomniales mi o sniezniku. Piekny jest, mialam go w kilku miejscach, ale jakos go nie zauwazylam w tym roku... Moze jeszcze nie kwitnie. Lawende zawsze przycinasz w takiego jezyka?
Fakt! Jest piękny u mnie pojawił się w piątek jeden kiełek, a dzisiaj rano już kwitnącego zobaczyłem Lawenda sama tak wyszła staram się robić z niej taką jakby poduszeczkę.
Ona jest posadzona wokół wiśni piłkowanych 'Kanzan' i co roku tworzy taką zwartą obwódkę