beta
09:31, 08 mar 2013
witam 
dziś kolejny fajny i szybki przepisik na obiad
będziemy potrzebować:
podwójna pierś z kurczaka
3 cebule
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 duża smietana
i przyprawy: 1 duża łyżka słodkiej papryki, 1/2 łyżka pieprzu czarnego, 1 i 1/2 łyżki Vegety
a robię tak:
pierś oczyszczam, kroję w taką większą kostkę, obtaczam w mące, smażę na złoty kolor, ściągam z patelni, następnie podduszam na dwóch łyżkach masła pokrojoną w kostkę cebulę, dodaję 2 szkl. wody i przyprawy w takiej ilości jak podałam oraz koncentrat--razem to wszystko gotuję, duszę jak zwał tak zwał, chodzi o to aby składniki się połączyły a cebulka zmiękła
, potem smietana i jeszcze chwilkę trzymam na ogniu do połączenia składników. Na koniec wrzucić wczesniej usmażonego kurczaka , potrzymać chwilkę razem aby kurczak w sosie się utaplał
i gotowe
podawać z ryżem
smacznego

dziś kolejny fajny i szybki przepisik na obiad

będziemy potrzebować:
podwójna pierś z kurczaka
3 cebule
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 duża smietana
i przyprawy: 1 duża łyżka słodkiej papryki, 1/2 łyżka pieprzu czarnego, 1 i 1/2 łyżki Vegety
a robię tak:
pierś oczyszczam, kroję w taką większą kostkę, obtaczam w mące, smażę na złoty kolor, ściągam z patelni, następnie podduszam na dwóch łyżkach masła pokrojoną w kostkę cebulę, dodaję 2 szkl. wody i przyprawy w takiej ilości jak podałam oraz koncentrat--razem to wszystko gotuję, duszę jak zwał tak zwał, chodzi o to aby składniki się połączyły a cebulka zmiękła

podawać z ryżem

smacznego