Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Niepoprawny link
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Bogdzia 21:29, 10 maj 2016

Gosiu nie dziw że jestes taka podekscytowana , piękna jest a ilosc pąków olbrzymia. Masz swoja ogrodowa gwiazde , cudna.
yolka 21:46, 10 maj 2016

Piwonia niezwykłej urody, ja mam 4 szt, ale na kwiaty muszę jeszcze poczekać.

Zapraszam na wirtualny spacer nad jezioro ( przed nie wirtualnym)
agapant 21:51, 10 maj 2016

Witam, Margarete proszę podpowiedz jak posadzić piwonie drzewiastą. Twoja jest przepiękna, ja kupiłam małą sadzonkę w tym roku. Pozdrawiam.
AgataP 17:39, 11 maj 2016

Margarete napisał(a)
I moja peonia dzisiaj....policzyłam jej pąki, poza tymi które już kwitną ma jeszcze 17....ale będzie czad

I tulipany obok niej próbują jej dorównać kolorem...

to się chyba cieszysz Małgoś też bym skakała z radości gdybym miała takiego kwiatucha moje peonie zwykłe tez niedługo będą kwitły, może kilka kwiatów więcej niż w ubiegłym roku, bo to już 3 rok od przesadzenia
Margarete 23:19, 11 maj 2016

AgataP napisał(a)

to się chyba cieszysz Małgoś też bym skakała z radości gdybym miała takiego kwiatucha moje peonie zwykłe tez niedługo będą kwitły, może kilka kwiatów więcej niż w ubiegłym roku, bo to już 3 rok od przesadzenia

Toteż cieszę się, cieszę......i czekam na drugą, ciemniejszą obok. Będą kwitły obie to na pewno pokażę tu na kolejnych fotach.

Margarete 23:33, 11 maj 2016

agapant napisał(a)
Witam, Margarete proszę podpowiedz jak posadzić piwonie drzewiastą. Twoja jest przepiękna, ja kupiłam małą sadzonkę w tym roku. Pozdrawiam.

Witam cię Aga u mnie
Dziękuję za komplementy. Nie wiem czy jestem właściwą osobą do której należałoby skierować to pytanie. Ja swoje piwonie drzewiaste posadziłam jeszcze w erze sprzed Ogrodowiska. Dostałam je w prezencie, nie miałam wówczas żadnej rabaty, nie miałam kompostu, obornika....po prostu wykopałam dołki w trawniku i posadziłam. Czekałam 5 lat na pierwszy kwiat, dopiero teraz gdy nawożę je ruszyły ostro, urosły i obficie kwitną.
Proponuję podpytać Ani - Małej Mi albo Bogdzi lub Karoliny - Popcorn bo one mają lepsze osiągnięcia w piwoniach niż ja.
Margarete 23:35, 11 maj 2016

yolka napisał(a)
Piwonia niezwykłej urody, ja mam 4 szt, ale na kwiaty muszę jeszcze poczekać.

Zapraszam na wirtualny spacer nad jezioro ( przed nie wirtualnym)

Ja też czekałam i się doczekałam . Doczekasz się i ty.

Na spacerze byłam...zachód słońca cudny...
Margarete 23:37, 11 maj 2016

Bogdzia napisał(a)
Gosiu nie dziw że jestes taka podekscytowana , piękna jest a ilosc pąków olbrzymia. Masz swoja ogrodowa gwiazde , cudna.

Tak tak...a obok mam drugą. Mam nadzieję że jak i ta druga zakwitnie to będzie okazja by obie je obrócić.
Będą dwie gwiazdy
AnnaCh 23:39, 11 maj 2016

Gosiu śliczne Twoje gwiazdy
Buźka
Margarete 23:46, 11 maj 2016

AsiaK_Z napisał(a)
Małgosiu pięknie u Ciebie ten jesienny berberys wygląda jakbyś go dodatkowo pomalowała. Pięknie się odbija na tym zimozielonym tle
Peonia... ciekawa jestem mojej czy też będzie taka Oj chyba jutro się wybiorę na ogród
Pozdrawiam cieplutko

Witam cię Asiu,
miło mi że podoba ci się mój jesienny "rudzielec". Rzeczywiście w drugiej połowie jesieni jest niewątpliwie ozdobą mojego niewielkiego ogródka.
Historię piwonii opisałam jeden post wyżej....miała dużą siłę i przetrwała moje wcześniejsze poczynania a teraz jak o nią zadbałam to się pięknie odwdzięcza.
Pozdrawiam